Comisarul Corina Creţu face lobby la Cluj pentru UE cu 27 de state

Comisarul Corina Creţu face lobby la Cluj pentru UE cu 27 de state
Reprezentanța Comisiei Europene în România și platforma media CaleaEuropeana.ro vor organiza în perioada următoare, cu sprijinul Centrelor Europe Direct și al autorităților locale, mai multe dezbateri publice cu cetățenii, axate pe cele cinci scenarii privind viitorul Europei, prezentate în Cartea Albă publicată de CE în martie.

La fiecare eveniment, discuția va fi inițiată de cinci personalități locale, fiecare susținând unul dintre scenariile analizate în Cartea Albă privind viitorul Europei, urmată de o dezbatere mai largă cu cetățenii care, la final, vor vota scenariul pe care îl consideră drept cel mai potrivit pentru un viitor de succes al României în Uniunea Europeană (UE).
 
"Aștept cu interes rezultatul acestor dezbateri, pe o temă de maximă actualitate, pe care o voi aborda și eu în cadrul vizitelor oficiale pe care le voi avea în septembrie la București, precum și în județele Sălaj și Cluj. 
 
România are șansa de a fi implicată, ca partener activ, în procesul de reformare a Uniunii Europene cu 27 de state membre. Prioritatea noastră, a CE, este menținerea unității familiei UE-27, indiferent de scenariul care va întruni consensul statelor membre în lunile următoare",
a declarat Corina Crețu, comisar european pentru politică regională.
 
Dezbaterile vor fi transmise în direct pe platforma Calea Europeană, precum și pe conturile de pe reţeaua de socializare Facebook: Reprezentanța CE în România și Calea Europeană. Cartea albă privind viitorul Europei a fost anunțată de președintele Jean-Claude Juncker în discursul său privind starea UE din 2016. 
 
Ea analizează modul în care Europa se va schimba în următorii 10 ani, de la impactul noilor tehnologii asupra societății și a locurilor de muncă la preocupările suscitate de globalizare și cele în materie de securitate. Documentul prezintă cinci scenarii, fiecare conturând modul în care ar putea arăta UE la orizontul anului 2025, în funcție de alegerile pe care le va face Europa. 
 
Scenariile au un caracter ilustrativ,  nu se exclud reciproc și nu sunt exhaustive. De la discursul președintelui Juncker privind starea UE din 2016, Reprezentanța CE a participat la 12 dezbateri și dialoguri pe tema viitorului Europei și a celor cinci scenarii puse în discuție.

Comenteaza