Comisia Europeană infirmă problemele de cooperare cu Laura Codruţa Kövesi, procurorul-şef al UE

Comisia Europeană infirmă problemele de cooperare cu Laura Codruţa Kövesi, procurorul-şef al UE
| Foto: llcv - Depositphotos.com

Comisia Europeană a negat vineri că ar avea dificultăți în colaborarea cu Parchetul European (EPPO), după ce Laura Codruţa Kövesi a reclamat lipsa de cooperare din partea instituţiilor Uniunii Europene.
 

Într-un interviu acordat POLITICO, procurorul-şef al Parchetului European, Laura Codruţa Kövesi, a declarat că EPPO „nu a primit multe informaţii" de la departamentele interne ale Comisiei şi că biroul său, care este însărcinat cu descoperirea şi urmărirea penală a infracţiunilor care implică fonduri UE, este în curs de a stabili întâlniri bilaterale pentru a înţelege de ce, potrivit Mediafax.

Kövesi s-a plâns, de asemenea, că „numărul rapoartelor pe care le-am primit de la instituţiile europene este foarte mic", referindu-se la informări sau alerte din partea oficialilor UE.

Dar Christian Wigand, purtătorul de cuvânt al Comisiei pentru justiţie, egalitate şi statul de drept, a declarat că relaţiile cu EPPO sunt bune, răspunzând la o întrebare adresată de POLITICO.

„Cred că, în general, putem spune că cooperăm foarte bine cu EPPO şi că am depus multă muncă pentru a-l înfiinţa şi pentru a ne asigura că are o finanţare adecvată", a declarat Wigand în timpul conferinţei de presă a Comisiei.

Fără să fie întrebat, purtătorul de cuvânt a mai spus că Comisia nu exercită nicio influenţă nejustificată asupra parchetului. „În ceea ce priveşte investigaţiile, EPPO este, desigur, pe deplin independent", a spus el.

Întrebată dacă EPPO a interogat-o pe preşedinta Comisiei, Ursula von der Leyen, în cadrul investigaţiei sale privind achiziţia de vaccinuri de către UE, purtătoarea de cuvânt adjunctă a Comisiei Europene, Dana Spinant, a declarat că Comisia nu are încă „nicio informaţie" despre ce a vizat investigaţia EPPO.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza