Comisia Europeană va avea stand la Untold, cu minivacanțe de 1.000 de euro în UE

Comisia Europeană va avea stand la Untold, cu minivacanțe de 1.000 de euro în UE

Caravana #EUandME ajunge la Festivalul Untold de la Cluj, în perioada 2-5 august, intervalul 14:00-20:00. Organizatorii au anunțat că așteaptă publicul să o viziteze în Zona Daydreaming, pentru a descoperi împreună povestea nespusă încă a unei zile obișnuite, acasă, în Uniunea Europeană (UE).

În acest cadru vor rula cinci scurtmetraje realizate de cineaști europeni cunoscuți: “Pensiunea Vie” - de regizorul Matthias Hoene (Germania) (foto), câștigător al premiului Cannes Lion; “Oona” - de Zaida Bergroth (Finlanda), câștigătoare a numeroase premii internaționale; “Debut” - de Dalibor Matanic (Croația); "Singuraticul" - de Tomasz Konecki (Polonia), care a lucrat cu Gerard Depardieu, Danny DeVito; “Party Animal” - de Yorgos Zois (Grecia).

“În plus, în fiecare zi de festival, participanții vor avea ocazia să participe la o tombolă pentru a câștiga, prin tragere la sorți, o minivacanță în două capitale europene la alegere, în valoare de maximum 1.000 de euro”, a precizat Ștefan Turcu, purtător de cuvânt al Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Festivalul de muzică electronică Untold este primul de pe continent care demarează un program de protecție a mediului în parteneriat cu Parlamentul European (PE). Anunțul a fost făcut chiar în “capitala” Europei, în prezența europarlamentarilor Ivo Belet (Belgia) și Adina Vălean (România).

O instalație decorativă de artă de 7 m construită din plastic reciclat, acțiuni de conștientizare finanțate de Untold, implicarea altor organizatori de festivaluri prestigioase din Europa în proiectele de mediu, dar și o competiție internațională de reciclare-conștientizare între echipe ale universităților din orașele europene cu premii constând într-o săptămână de participare la lucrările comisiei de mediu a PE sau abonamente gratuite la festival sunt principalele acțiuni propuse de organizatorii Untold.

Kaufland, Ursus sau Coca-Cola se numără printre companiile private care au răspuns deja pozitiv inițiativei venite de la Cluj prin amenajarea de spații dedicate colectării deșeurilor specifice sau recompensarea celor care adună doze goale de aluminiu. 

Festivalul de la Cluj, cu un buget de 12 milioane de euro, are loc în perioada 2-5 august, având ca invitați 200 dintre cei mai populari artiști din lume, precum The Chainsmokers, The Prodigy, Jason Derulo, Armin van Buuren, Diplo, Kygo, Steve Aoki, Tiesto, Paul Kalkbrenner sau Solomun. 

Comenteaza