Comisie de anchetă la ANRE pentru creşterea preţului la energie

Comisie de anchetă la ANRE pentru creşterea preţului la energie
Plenul reunit al Parlamentului a decis constituirea unei Comisii de anchetă privind activitatea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, pentru a verifica modificarea preţului la energie pentru consumatorul final.

Comisia de anchetă privind activitatea ANRE are în rândul obiectivelor asumate verificarea transpunerii în legislaţia secundară a obligaţiilor care decurg din Legea energiei electrice şi a gazelor naturale, dar şi a modului în care aceasta a influenţat modificarea preţului energiei la consumatorul final.

Un alt obiectiv asumat este verificarea modului în care au fost respectate atribuţiile şi obligaţiile ce decurg din OUG 33/2004 privind organizarea şi funcţionarea ANRE din punct de vedere al structurii organizatorice, al promovării personalului, al desfăşurării activităţii de control privind modul în care şi-au îndeplinit operatorii atribuţiile legale.

Comisia va fi formată din parlamentarii: Gheorghe Marin, Radu Ştefan Oprea, Miron Alexandru Smarandache, Marius Bota, Dumitru Chiriţă, Iulian Iancu şi Laurenţiu Nistor.

 

Comenteaza