Compania de Autostrăzi vrea să termine mai multe tronsoane la Cluj

Compania de Autostrăzi vrea să termine mai multe tronsoane la Cluj
O serie de rezultate concrete în domeniul construcţiei de autostrăzi şi de reabilitare a drumurilor naţionale se vor vedea până la finalul anului pe teritoriul judeţului Cluj, a anunţat conducerea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR).

„O serie de proiecte de autostrăzi în curs de execuţie pe care ni le dorim finalizate la finalul anului: Coridorul IV Lugoj - Deva, tronsoane din Sebeş - Turda, porţiuni din Autostrada Transilvania. O parte din proiecte importante de infrastructură sunt pe cale să înceapă: Câmpia Turzii - Târgu-Mureş, poate o parte din Comarnic - Braşov, Centura Bucureşti”, a menţionat directorul CNADNR, Cătălin Homor, la Gala Premiilor Siguranţei Rutiere. 
 
„Am constatat că acest procentul accidentelor rutiere care se produc în decursul unui an datorită infrastructurii rutiere este de aproximativ 10%. Îmi propun ca acest procent să scadă considerabil prin îmbunătăţirea infrastructurii rutiere existente dar şi prin construirea unei infrastructuri rutiere noi de autostăzi şi drumuri naţionale. 
 
Ca măsuri pot enumăra modernizările DN76, DN73, DN56, DN66, DN79, DN18, DN19. Unele sunt într-un stadiu avansat, altele în curs. Există şi proiecte care vin cu un stoc impresionant de probleme. Nu vreau să mai discutăm despre probleme, ci doar de soluţii şi despre modul în care putem proceda pentru ca, la finalul anului 2016, să îmbunătăţim infrastructura”, a menţionat acesta.
 
„Acordul cadru puncte negre” care are ca scop diminuarea accidentelor şi a zonelor în care probabilitatea de apariţie a unui accident este crescută. De asemenea, am încheiat contracte pentru amplasarea de parapeţi, marcaje rutiere. Avem un proiect de Intelligence Transport System, pe care vrem să îl implementăm astfel încât să existe o informare coerentă şi completă a partipanţilor la trafic”, a afirmat Homor. 

Comenteaza