Companie IT din Cluj, nominalizată la cel mai bun loc de muncă din Europa

Companie IT din Cluj, nominalizată la cel mai bun loc de muncă din Europa

Grupul de companii Qubiz, cu birouri în Cluj-Napoca și Oradea, a fost desemnat drept câştigător al etapei naționale în cadrul secțiunii specifice European Business Awards, cel mai prestigios concurs de business de pe continent.

În faza finală, Qubiz va concura cu companii din 33 de țări europene. Lansat în 2007, concursul are ca scop premierea excelenţei în domenii precum inovaţie, antreprenoriat, strategie de creştere, responsabilitate socială. Anul acesta, numărul firmelor înscrise în concurs a depăşit 100.000, juriul având sarcina de a desemna câştigătoarele naţionale dintr-o listă scurtă de 3.000 de companii.

Pentru categoria The Workplace and People Development Award - premiul pentru cel mai bun loc de muncă pentru dezvoltarea angajaţilor - juriul a desemnat Qubiz să reprezinte România în faza finală a competiţiei. Qubiz a pornit la drum în 2008 cu șase angajaţi, iar acum firma numără 230 de angajaţi în cele două orașe.

"Cel mai important lucru în business-ul nostru sunt categoric oamenii. Când spun oameni, mă refer atât la colegi, cât şi la clienţi. Din prima zi a Qubiz mi-am dorit foarte mult să avem o atmosferă de lucru în care nu doar dezvoltăm proiecte împreună, dar ne şi simţim ca între prieteni”, a declarat Marcel Anghel, CEO al Qubiz.

Gala de premiere European Business Awards va avea loc în 3-4 decembrie în Varşovia. Finalistele vor trece prin interviuri cu membrii juriului pentru ca mai apoi acesta să determine campioanele europene pentru fiecare categorie în parte.

În 2018, Qubiz a ajuns în finala concursului, unde câştigătoare europeană la categoria aceasta a fost desemnată o companie din Irlanda. În finala concursului au ajuns opt firme din România, 4 dintre acestea activând în domeniul IT, iar celelalte 4 vin din domeniul industrial, comercial, şi cel al energiei.

Qubiz este o companie de IT românească înființată în 2008 în Oradea și extinsă în Cluj. Ea este specializată în dezvoltarea de software și soluții IT pentru piața vest-europeană, urmărind să acopere întreg ciclul de viață a aplicațiilor, de la consultanță și analiză de business, la design, implementare, testing și mentenanță.

Qubiz Oradea, societate ai cărei asociați erau Marcel Anghel (67%) și Ioana Anghel (33%) avea în 2018 afaceri de 20,7 milioane de lei și un profit de 6 milioane, cu 110 angajați, iar Qubiz Solutions Cluj-Napoca, afaceri de 4,6 milioane de lei, cu 35 de angajați, asociați fiind Marcel Anghel și Gabriel Lupaș (câte 50%).

Din grup mai fac parte firmele Qubiz App și Qubiz Real Estate, ambele din Oradea, Qubiz Software Services Cluj-Napoca, ultima având ca asociat principal compania Dakota Software Participation Eindhoven (Olanda), cu 45%, potrivit platformei financiare Termene.ro.

Comenteaza