Foto Companiile clujene care dau cele mai mari salarii din România

Companiile clujene care dau cele mai mari salarii din România
Marile companii ale Clujului sunt prezențe constante la târgurile de cariere | Foto: TdC
Companiile clujene care dau cele mai mari salarii din România
Companiile clujene care dau cele mai mari salarii din România
Companiile clujene care dau cele mai mari salarii din România
Companiile clujene care dau cele mai mari salarii din România

Banca Transilvania și Emerson sunt prezente în topurile naționale ale celor mai bune salarii din domeniile în care activează, iar Endava apare la cele mai bune oportunități de carieră.

“Noi observăm un interes crescut din partea companiilor de a rămâne competitive pe piața muncii atât din perspectiva salariilor, cât și din perspectiva beneficiilor oferite. Pare să fie un rezultat al crizei acute de personal de pe piața muncii, la nivelul tuturor industriilor. Industria informatică este pe primele poziții în top, ceea ce confirmă trendul ultimilor ani”, a precizat Costin Tudor, fondatorul platformei Undelucram.ro, cea mai mare comunitate dedicată angajaților din România.

ING România, Telus International Europe, KPMG, Microsoft, Orange, Lidl și Philip Morris se află pe primele poziții în topul angajatorilor care oferă cele mai mari salarii de pe piața din România. Cele mai multe oportunități de dezvoltare sunt oferite de ING, KPMG, HP Inc, Zitec, British American Tobacco (BAT), Lidl și Vodafone. Salariile din domeniul tehnologiei informației au înregistrat o creștere de 1% în acest an.

Din județul Cluj, societatea bancară BT și compania industrială Emerson apar atât în topul salariilor, cât și în cel al oportunităților de carieră, în timp ce compania IT Endava figurează între primele cinci din țară la capitolul carieră. BT a încheiat anul trecut, în premieră, pe primul loc în sistemul bancar din România, înaintea BCR, având active de 77 de miliarde de lei și un profit net de 1,2 miliarde.

Banca din Cluj a înglobat 7.000 de angajați anul trecut prin cumpărarea Volksbank România și Bancpost. “BT a continuat să fie cel mai activ jucator din sectorul bancar în 2018, susținând economia României cu capitalul și datorită competențelor acumulate în cei 25 de ani de existență, aici, în țara noastră", rezuma președintele Horia Ciorcilă.

Emerson SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 679 de milioane de lei și un profit de 48 de milioane, cu 2.058 de angajați, iar Endava România a avut afaceri de 501 milioane și un profit de 50 de milioane, cu 2.275 de angajați.  

Angajatorii care oferă cele mai bune salarii

Bănci, instituții financiare
ING 
BCR
BT
Raiffeisen 
BRD

Servicii externalizate
Telus 
HP Inc.
Wipro Technologies
Accenture
Stefanini

Consultanță
KPMG 
Deloitte 
EY 
Automatic Data Processing
PwC 

IT & C
Microsoft Romania
Adobe Romania
Nobel
Avira 
UiPath

Producție
Philip Morris 
Honeywell 
JTI
Continental 
Emerson

Retail
Lidl
Kaufland
Penny Market - Rewe
Carrefour
Mega Image

Telecomunicații
Orange
Vodafone
Ericsson
Huawei
RCS & RDS

Companiile din domeniul IT conduc topul cu cele mai mari salarii și oportunități de dezvoltare profesională oferite angajaților. Față de 2018, salariile în domeniul IT au înregistrat o creștere de 1%, conform evaluărilor salariale făcute de angajați pe platforma Undelucram.ro.

Angajații români nu pun accentul doar pe un salariu atractiv, ci își doresc și beneficii de tip material, dar și mai multe oportunități de creștere pe plan profesional. De aceea, companiile care își doresc să rămână competitive au majorat bonusurile și oferă mai multe oportunități de dezvoltare profesională în 2019.

ING, Lidl și KPMG se află pe primele poziții și în topul angajatorilor care oferă cele mai multe oportunități de dezvoltare profesională. Competitivitatea crescută de pe piața muncii din România poate fi revăzută în diferența dintre cele două topuri. În timp ce angajatorii precum Orange și Philip Morris oferă salarii mai mari, competitorii lor, Vodafone și British American Tobacco, acordă mai multe oportunități de dezvoltare angajaților.

Utilizatorii platformei Undelucram.ro au evaluat în acest an salariile și beneficiile oferite de angajatorii lor. Cu 350.000 de utilizatori înregistrați, platforma ajută candidații să descopere mai multe informații despre companiile din țară direct de la angajații actuali.

Undelucram.ro publică topul angajatorilor ce oferă cele mai bune salarii și oportunități de dezvoltare profesională pentru a arăta modul în care evoluează piața muncii de la un an la altul. Topul angajatorilor ia în calcul doar evaluările de pe platforma Undelucram.ro, cea mai mare platformă independentă, dedicată angajaților și angajatorilor din România.

Clasamentele au fost alcătuite pe baza unui indice obținut din media notelor acordate angajatorilor de către utilizatori (angajați, foști angajați, candidați) și numărul de evaluări. 250.000 de evaluări ale companiilor din România au fost publicate până în prezent pe Undelucram.ro. Top-urile iau în considerare evaluările lăsate până pe data de 1 iunie 2019 de către utilizatorii înregistrați pe platformă.

Undelucram.ro este cea mai mare comunitate online dedicată angajaților din România, cu 350.000 de membri activi pe platformă și peste 250.000 de contribuții totale lăsate de utilizatori precum: evaluări ale mediului de lucru, evaluări ale salariilor și beneficiilor primite. Platforma pune la dispoziția angajaților  resurse utile precum articole, știri, studii și sondaje pentru a îi ajuta să se dezvolte pe plan profesional

Angajatorii cu cele mai multe oportunități de dezvoltare

Bănci/ instituții financiare
ING 
Raiffeisen 
BCR
BT
UniCredit 

Servicii externalizate
HP Inc.
Genpact
Stefanini
Telus
Accenture

Consultanță
KPMG
EY
PwC
Deloitte
ADP

IT & C
Zitec
Microsoft
Nobel
Endava
Avira

Producție
BAT
Continental
Michelin
Leoni Wiring Systems
Emerson

Retail
Lidl
Kaufland
Penny Market - Rewe
Carrefour
Mega Image

Telecomunicații
Vodafone
Orange
Ericsson
Huawei
Telekom

Comenteaza