Companiile clujene, între preferatele angajaților din România. VEZI TOPURILE

Companiile clujene, între preferatele angajaților din România. VEZI TOPURILE
Centrele de servicii de la Cluj se numără printre angajatorii majori din oraș | Foto: Office Depot

Companiile Emerson SRL, Banca Transilvania și Office Depot România (BT), cu sediul în Cluj-Napoca, se poziționează anul acesta între preferințele angajaților. Actuali sau foști.  

Microsoft, 2Checkout / Verifone, Nobel, Softbinator Technologies și Cornerstone Technologies sunt cele mai apreciate companii din România de către propriii angajați, conform “Top angajatori 2020”, clasament realizat de platforma Undelucram.ro. Acesta este un clasament realizat în funcție de opiniile angajaților, nu de imaginea publică a companiilor.

Topul a fost realizat între 1 decembrie 2019 și 15 noiembrie 2020. Au fost luate în calcul opiniile a 120.000 de utilizatori ai platformei. Clasamentul a fost alcătuit pe baza unui indice obținut din media notelor acordate angajatorilor de angajați sau foști angajați și numărul de recenzii înregistrate în platformă. Evaluarea a fost realizată pe baza unor criterii precum oportunitățile de avansare, pachetul salarial, managementul, timpul liber versus timpul la birou, procedurile, valorile companiei.

Anul acesta, Microsoft a revenit pe prima poziție în top, după ce a mai ocupat acest loc în 2018 și 2016. Producătorul de software se află între primele cinci locuri încă din 2016, de la prima ediție a clasamentului. Anul trecut, prima poziție în clasamentul general era ocupată de compania de gestionare a creanțelor Kruk. O surpriză este intrarea pentru prima dată în top 10 a unui business de educație, mai exact a rețelei de școli de programare pentru copii, Logiscool România.

Între primele 10 locuri din top, șapte sunt ocupate de companii de tehnologie. Restul sunt din domenii precum auto (Autonom), financiar (Kruk) și retail (Decathlon). Printre companiile ce s-au regăsit și anul trecut în top se numără Microsoft, 2Checkout (now Verifone), Nobel, Cegeka, Kruk și Decathlon.

“Topul de anul acesta reconfirmă că IT-ul este domeniul ce acordă o foarte mare atenție angajaților. Anul acesta a fost, mai mult ca oricând, despre menținerea unei comunități, iar păstrarea transparenței și a interacțiunii au reprezentat o mare provocare pentru departamentele de resurse umane.

Două companii – Microsoft și Nobel – se află în clasament de la prima ediție, ceea ce arată grija pe care o au față de propriii angajați. Ne bucurăm că pentru prima dată în top 10 se află și un brand de educație – e adevărat, unul de educație IT”, afirmă Costin Tudor, fondator al Undelucram.ro.

TOP GENERAL

Microsoft România
2Checkout / Verifone
Nobel
Softbinator Technologies
CornerstoneTechnologies
Autonom
Cegeka România
KRUK România
Logiscool România
Decathlon România

Financiar-bancar

Libra Internet Bank
Banca Comercială Română
ING România
Banca Transilvania
Raiffeisen Bank

Telecomunicații

Orange România
Vodafone România
RCS&RDS
UPC România
Telekom România

IT&C

Microsoft România
2Checkout (now Verifone)
Nobel
Softbinator Technologies
Cornerstone Technologies

BPO & servicii

Accenture România
Societe Generale European Business Services
British American Tobacco România
Office Depot
Genpact România

Consultanță

EY România
Deloitte România
KPMG România
PwC România
BearingPoint România

Retail alimentar

Kaufland România
Lidl România
Mega Image
Carrefour România
Auchan România

Retail non-alimentar

Decathlon România
JYSK România
Dedeman
Pepco România
Leroy Merlin România

Producție

Continental România
Michelin România
British American Tobacco România
OMV Petrom
Emerson

Undelucram.ro este cea mai mare comunitate online a angajaților din România, cu 650.000 de potențiali angajați pe platformă și 500.000 de contribuții lăsate despre companiile la care lucrează, interviuri de angajare, oferte salariale. Platforma conține un salariometru, instrument online pentru compararea salariilor din țară.

Comenteaza