Companiile IT caută 300 de oameni la Cluj

Companiile IT caută 300 de oameni la Cluj
Angajatori locali precum Emerson, Steelcase, EBS, HP, Softvision ori Arobs au anunţat că au nevoie de oameni noi pentru sediile lor din Cluj-Napoca, dar şi pentru alte centre din ţară.

 Cel mai activ sector pentru piaţa de resurse umane şi cel care generează în mare parte cererea pentru clădirile de birouri ale oraşului are încă nevoie de personal. Angajaţii din domeniu analizează şi alte oferte de muncă.

25 de companii se află pe lista unui târg de cariere organizat săptămâna viitoare la Cluj, în căutare de angajaţi cu specializare în tehnologia informaţiei. Companii ca BG Soft, Beyluxe, Emerson, HP, SDL, Smart Tech, Steelcase, Yardi, Arobs, Endava şi Softvision se numără printre cele care îşi extind echipele. Una dintre companiile cu cele mai multe posturi deschise pentru Cluj-Napoca (85) este Beyluxe Communication, organizaţie cu sediul în România care a creat un program internaţional de tip Messenger. EBS România a anunţat 50 de poziţii deschise, pentru centrele sale din Braşov, Bucureşti, Cluj şi Sibiu. În prima jumătate a anului, compania a angajat 100 de oameni şi a anunţat că până la final de an va fi nevoie de încă atâţia. Softvision este o altă companie care are sedii în mai multe oraşe din ţară şi are nevoie de oameni în Bucureşti, Cluj şi Iaşi. Aceasta a ajuns la începului anului la 800 de angajaţi, cu 85 de clienţi şi 300 de proiecte, potrivit datelor oferite de reprezentanţii companiei. Ei au anunţat că ţinta pentru acest an este de a depăşi pragul de 1.000 de angajaţi.

Cu un centru de afaceri la Cluj, compania din domeniul mobilierului de birou Steelcase are acum 20 de poziţii deschise. Societatea are nevoie de oameni în mai multe domenii, inclusiv IT, marketing şi finanţe, care să cunoască limbi străine ca engleză, franceză, germană şi spaniolă. Compania româno-finladenză Arobs Transilvania Software are 30 de posturi deschise. Activitatea centrului HP din Cluj-Napoca, unde acum lucrează 200 de oameni, se va mări. Unul dintre cei mai importanţi investitori străini ajunşi în Cluj-Napoca în anii recenţi, Emerson, se extinde în municipiu. Compania a trecut de 1.900 de angajaţi, iar graficul de recrutări prevede atingerea pragului de 2.000 de oameni înainte de închiderea anului, a anunţat conducerea Emerson. Un nou complex de birouri şi hale, acum în proiect, va fi finalizat în 2014, potrivit planurilor stabilite de concernul american.

Organizatorii estimează că angajatorii de la Târgul de Cariere în IT vor aduna peste 300 de locuri de muncă. „Am remarcat că tot mai mulţi clujeni (25%, la edi?ia anterioară) participă la evenimentele noastre, chiar dacă au un loc de muncă în momentul desfăşurării lor. Tinerii cu studii superioare, absolvite sau în curs, cu sau fără experienţă de muncă, sunt principalii candidaţi vizaţi de companiile angajatoare", a transmis Radu Neag, reprezentant al organizatorilor. Târgul are loc în 16-17 octombrie, la Iulius Mall. Sectorul IT e unul dintre puţinele în care s-au făcut constant angajări, chiar în anii de criză economică, şi unde există deficit de personal, potrivit jucătorilor din domeniu. De asemenea, reprezintă principala piaţă vizată de dezvoltatorii noilor clădiri de birouri din oraş, care mizează pe firmele de profil în calculele privind gradele de ocupare a centrelor de afaceri.

Comenteaza