Companiile telecom și băncile, cei mai mari angajatori pe internet la Cluj

Companiile telecom și băncile, cei mai mari angajatori pe internet la Cluj
Intership-urile, practica și programele de voluntariat sunt apreciate de marii angajatori | Foto: Vodafone

Vodafone, RCS & RDS, OTP sau Libra Bank se numără printre companile cu locuri de muncă disponibile în zona Clujului pe cel mai mare târg virtual pentru absolvenți din România.

Vodafone Shared Services România propune un program de tip internship de selectare de absolvenți sau studenți în domeniile tehnologia informației și telecomunicațiilor (IT&C) pentru mai multe locații din țara noastră, job-urile oferite fiind în sistem full-time. În afară de Cluj-Napoca, apar poziții vacante pentru cei din Brașov, București, Constanța, Craiova, Iași, Oradea, Pitești, Ploiești, Sibiu și Timișoara.

RDS & RCS caută specialist procesare, cu 1-5 experiență, pentru Cluj-Napoca, ale cărui responsabilități vor fi verificarea corectitudinii documentelor de procesat, operarea cu acuratețe a informațiilor, îndosarierea și arhivarea fizică sau electronică a tuturor documentelor prelucrate.

În domeniul financiar, Libra Internet Bank este în căutarea unui consilier bancar în Cluj, cu sau fără experiență, iar OTP Advisors, de personal de custumer support, client service și vânzări, în sistem part-time. Grupul financiar nu oferă amănunte despre salarii, ci doar specifică “remunerație lunară corelată direct cu rezultatele obținute”.

KPMG România face recrutări de personal specializat în audit, mai precis din sectoarele contabilitate, finanțe sau juridic, cu până la 1 an experiență, din Cluj-Napoca, Timișoara sau București. Celor care li se întocmește contract de muncă vor putea să se înscrie pentru o excursie de vizitare a Universității Indiana (SUA).

Producătorul de materiale de construcții Saint-Gobain are disponibile la Cluj-Napoca și la Turda intershipuri în sectorul automatizărilor industriale, pentru operațiunile industriale ale Rigips. Preferați sunt studenții sau absolvenții de inginerie în sectorul IT hardware. Pentru unitățile din Turda și Alba Iulia sunt deschise poziții de controlor financiar, pentru tinerii specializați în contabilitate, finanțe sau producție.

Saint-Gobain, lider mondial în domeniul materialelor de construcţii, a avut vânzări de 40,8 miliarde de euro în 2017, operează în 67 de ţări şi are 179.000 de angajaţi. În România, deţine opt activităţi (Abrasives, Brodrene Dahl, Glass, Pietta Glass Working, Isover, PAM, Rigips, Weber), cu 1.500 de angajaţi și 13 unităţi de producţie în Turda , Băicoi, Brăneşti, Călăraşi, Ploieşti, Satu Mare, Tulcea, Suceava, Vălenii de Munte.

Ce caută angajatorii în CV-uri

40% dintre angajatori își doresc să regăsească în CV-urile candidaților juniori programe de internship, stagii de practică sau alte activități extracurriculare, conform unui studiu realizat de organizatori. Acest fenomen se datorează faptului că astfel de experiențe din CV-urile juniorilor demonstrează nivelul de implicare, dorință de învățare și asigură companiile de existența abilităților practice.

Cele mai căutate abilități sunt cele de comunicare, flexibilitatea, orientarea către rezultate, proactivitatea și capacitatea de a lucra bine în echipă. Lipsa experienței anterioare în domeniul în care activează compania nu mai este un obstacol deoarece majoritatea companiilor oferă și programe de training și dezvoltare profesională la locul de muncă.

Anul acesta, 90% dintre angajatori declarând că bugetele de training vor rămâne constante sau vor crește. Târgul pentru absolvenți Hipo.ro durează până în 13 august și grupează la această ediție 800 de joburi în Cluj-Napoca, București, Iași, Timișoara, Brașov sau în străinătate (Austria).

De asemenea, sunt disponibile 70 de programe de internship în banking, audit și finanțe, marketing, inginerie, construcții IT&C, vânzări, publicitate. Printre multinaționalele prezente se numără Bosch, Groupe Societe Generale, Kaufland, Nestle, HeidelbergCement, Goodyear, OTP, British Tobacco.

Comenteaza