Concedierile de la Bechtel au fost amânate zece zile: Procedura este prematură", spune şeful ITM

Concedierile de la Bechtel au fost amânate zece zile: Procedura este prematură
Prelungirea termenului de negociere între sindicate şi constructorul Autostrăzii Transilvania, Bechtel SUA; a fost aprobată astăzi de Inspectoratul Teritorial de Muncă din Cluj, cu zece zile, conform cererii sindicatului.
Conform şefului ITM Cluj, Emilian Roşca, decizia a fost luată după ce reprezentanţii sindicatului Transilvania al Bechtel au cerut amânarea emiterii deciziilor de concediere pentru angajaţii care ar urma să fie disponibilizaţi de la Bechtel. "Reprezentanţii sindicali au arătat că angajatorul nu a furnizat informaţii despre stadiul activităţilor preconizate pentru perioada următoare şi nu se cunosc finanţările care urmează a fi primite de către angajator, deci procedura concedierii este momentan prematur desfăşurată", a declarat Roşca. În consecinţă cărţile de muncă ale angajaţilor Bechtel rămân momentan nemodificate, cel puţin pentru următoarele zece zile.

Amintim, Bechtel a anunţat că este nevoită să concedieze 825 salariaţi în următoarea perioadă, din cauza lipsei frontului de lucru şi a datoriilor pe care beneficiarul lucrărilor, Compana Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, le are la constructor.
Comenteaza