Conflict de muncă la Omniasig. Angajații cer salarii mai mari

Conflict de muncă la Omniasig. Angajații cer salarii mai mari

Inspectoratul Teritorial de Muncă a fost sesizat pentru concilierea conflictului colectiv de muncă de la nivelul companiei de asigurări Omniasig VIG.

700 de salariați, membri ai Sindicatului Omniasig, au hotărât declanșat conflictul colectiv la nivelul companiei, deoarece negocierile începute în 5 februarie au eșuat ca urmare a refuzului conducerii de a răspunde favorabil revendicărilor.

Aceștia sunt nemulțumiți deoarece, în ultimii doi ani, compania nu a mai acordat creșteri salariale și vrea ca în timp de doi ani să nu acorde nimic.

Revendicările principale se referă la o majorare salarială de 10% care să acopere inflația din perioada 2016-2019, creșterea valorii tichetelor de masă de la 9,57 la 15 lei/zi, majorarea cuantumului unor bonusuri și prime acordate cu diverse ocazii.

Dacă pe parcursul concilierii nu se va ajunge la o înțelegere, salariații sunt hotărâți să parcurgă toate formele de protest prevăzute de lege, până la rezolvarea revendicărilor, au confirmat Confederația Sindicală Cartel Alfa și Federația Sindicatelor din Asigurări și Bănci.

Comenteaza