Consiliere patronală pentru locuri de muncă

Consiliere patronală pentru locuri de muncă
400 de şomeri din judeţele Cluj, Maramureş şi Sălaj vor fi consiliaţi şi ajutaţi în perioada următoare să îşi găsească un loc de muncă prin intermediul unui proiect finanţat din fonduri europene.
Noutatea cu care vine proiectul derulat de către Institutul Postliceal Phoenix, Asociaţia Patronilor şi Meseriaşilor (APM) Cluj şi Patronatul Femeilor de Afaceri din Cluj este că se va crea un centru mobil care ar urma să se deplaseze în opt oraşe din zona acoperită. Un grup de experţi îi va consilia pe şomerii din oraşele mici din aceste judeţe în chestiuni legate de orientarea profesională, le va furniza cursuri de pregătire şi specializare şi îi va ajuta în mod direct să îşi găsească un loc de muncă.

În judeţul Cluj campania, care va dura doi ani, se va desfăşura în localităţile Turda, Câmpia Turzii, Dej, Gherla şi Huedin. Cu ajutorul celor 500.000 de euro, valoarea proiectului finanţat din Fondul Social European, vor fi consiliaţi 300 de şomeri, 50 de persoane inactive şi 50 aflate în căutarea unui loc de muncă. Printre specializările în care vor fi instruite gratuit persoanele fără loc de muncă se numără: agent comercial, ospătar, bucătar, confecţioner, instalator, electrician. Scopul final este ca după doi ani beneficiarii proiectului să îi pregătească pe cei înscrişi pentru meseriile căutate la ora actuală pe piaţa muncii, dar şi să angajeze 22 de persoane din grupul ţintă.


Comenteaza