Consilierii au trimis birourile de pe Ploieşti înapoi la Urbanism

Consilierii au trimis birourile de pe Ploieşti înapoi la Urbanism
Proiectul Florisal de birouri şi locuinţe propus pentru un teren din zona str. Ploieşti - Constanţa va fi rediscutat în Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism (CTATU), a decis ieri Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca.

Amânarea vine după ce şeful de proiect al noului Plan Urbanistic General a transmis o sesizare către administraţie în care susţine că proiectul imobiliar nu respectă reglementările din PUG. Proiectul primise deja avizul CTATU.


Proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) str. Constanţa - str. Ploieşti pentru schimbarea funcţiunii din zonă şi construire şi a Planului Urbanistic de Detaliu pentru un ansamblu imobiliar pe str. Constanţa nr. 12-16 s-a aflat pe ordinea de zi a şedinţei CL. Florisal prevede un complex de birouri şi locuinţe cu imobile cu subsol, parter, cinci etaje şi încă două retrase.

„Acesta se află în contradicţie atât cu prevederile PUG 1999, cât şi cu cele ale PUG în curs de reactualizare în ceea ce priveşte organizarea str. Constanţa ca arteră esenţială în reţeaua majoră de trafic a municipiului", a susţinut Adrian Borda, şef de proiect pentru noul PUG. Acesta a menţionat în sesizarea transmisă administraţiei că proiectul realizat de Arhimar pentru Florisal se află în neconcordanţă cu noul PUG la mai multe elemente: nu prevede retragere faţă de aliniamentul str. Constanţa, iar regimul de înălţime şi Coeficientul de Utilizare a Terenului sunt peste cele din noul PUG.

„Vă rugăm să nu aprobaţi PUZ în forma actuală, solicitând revizuirea acestuia în sensul celor arătate mai sus", se susţine în adresă. De cealaltă parte, arhitecţii de la Arhimar, biroul responsabil de proiect, au susţin că au respectat reglementările noului PUG (care urmează să intre în vigoare) şi că au acordul CTATU.

„Noi am respectat prevederile propuse în noul PUG valabile până joi, 14 martie, la 16:00. Apoi a fost modificat pe site-ul primăriei şi asta se poate dovedi oricând", a subliniat arhitectul Claudiu Botea. Spre exemplu, iniţial CUT menţionat în PUG pentru zona proiectului era 3,4, dar ulterior s-a transformat în CUT 3. În şedinţa Consiliului Local de vineri, Comisia de Urbanism a consilierilor a propus amânarea proiectului Florisal şi retrimiterea acestuia pentru analiza CTATU. Amintim că tot în zona intersecţiei Ploieşti-Constanţa, administraţia locală a aprobat un turn de 12 etaje, pentru Europa Business Center.

Comenteaza