Consilierul BNR Adrian Vasilescu: Banii cash sunt cei mai periculoşi când e vorba de răspândirea unei epidemii

Consilierul BNR Adrian Vasilescu: Banii cash sunt cei mai periculoşi când e vorba de răspândirea unei epidemii

Consilierul de strategie al guvernatorului Băncii Naţionale a României, Adrian Vasilescu, spune că este o prostie ca oamenii să îşi facă provizii în eventualitatea izbucnirii unei epidemii de COVID-19 și avertizează că banii cash sunt o metodă de transmitere a virusului.

"E o prostie să faci provizii, dacă ar fi să vină o molimă şi să ai de făcut provizii, pe cât timp faci asta? Faci pe trei săptămâni, pe patru săptămâni?!”, a întrebat retoric economistul BNR la Digi 24.

Vasilescu spune că singura „provizie” pe care şi-a făcut-o el în această perioadă, a fost să renunţe la folosirea banilor cash.

„Nu mai umblu cu bani în buzunar. Banii sunt cei mai periculoşi, când e vorba de răspândirea unei epidemii, aşa că am renunţat la cash”, a mai spus Vasilescu.

Consilierul BNR a vorbit şi despre faptul că România are un avantaj din acest punct de vedere, pentru că avem bani din plastic şi aceştia pot fi spălaţi. „Noi avem posibilitatea să-i spălăm, pentru că sunt din plastic. Banii de plastic au două caracteristici, sunt greu de falsificat şi pot fi spălaţi, la propriu, cu săpun şi cu apă”, a mai spus economistul.

Comenteaza