Constructorii de infrastructură din zona Turzii: "Scumpirile materialelor trebuie prinse în proiectele europene"

Constructorii de infrastructură din zona Turzii: "Scumpirile materialelor trebuie prinse în proiectele europene"

Creșterile de prețuri la materialele de construcții vor trebui prevăzute în proiectele publice pe fonduri europene, altfel executanții vor intra în faliment, avertizează companiile de profil care lucrează la infrastructura din zona Turda - Câmpia Turzii, într-o întâlnire cu o delegație liberală.

"Materialele de construcții s-au scumpit, polietilena, cu 70% și PVC, dar și metalul cu 30% mai ales, în condițiile în care producția s-a redus, iar cererea este în creștere. De asemenea, a crescut și foarte mult și prețul barilului de petrol. Aceste lucruri nu sunt nici în avantajul executantului, care intră în pierdere sau în faliment, nici al beneficiarului, care nu își mai finalizează obiectivul. 

Pentru că acum au început să se semneze contractele de infrastructură pe fonduri europene la alimentări cu apă sau utilități, aceste creșteri vor trebui reglementate în contracte. Sunt costuri care creează o presiune uriașă asupra constructorilor.

Dacă aceste contracte nu vor fi gestionate corespunzător, firmele de construcții și instalații vor intra în faliment, așa cum s-a mai întâmplat atunci când barilul a crescut foarte mult. Să sperăm că nu durează foarte mult criza determinată de pandemie, iar piața își va reveni și că vor mai scădea prețurile materialelor la nivel internațional", au avertizat reprezentanții companiei ACI Cluj.

Președintele PNL, Ludovic Orban, efectuează o vizită la obiective de infrastructură din Turda și Câmpia Turzii, având opriri pe mai multe șantiere. În program sunt prevăzute opriri la compania Berg Banat - Câmpia Turzii, și la viitoarea Sală Polivalentă - Turda. Din delegație mai fac parte oficiali ai PNL precum ministrul afacerilor interne, Lucian Bode, ministrul agriculturii, Adrian Oros, europarlamentarul Daniel Buda. 

Comenteaza