Continuă controalele în barurile și restaurantele din Cluj. Amenzi și lacăte pe ușă în alte 4 localuri

Continuă controalele în barurile și restaurantele din Cluj. Amenzi și lacăte pe ușă în alte 4 localuri

Inspectorii Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) au continuat acțiunile de verificare ale unităților de alimentație publică din Cluj-Napoca.

Comisarii CRPC Cluj au verificat, luni, 24 februarie, 9 operatori economici, la 4 dintre aceștia dispunându-se măsura opririi temporare a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor aferente blocului alimentar și zonei de bar.

Potrivit unui comunicat al ANPC, este vorba despre localurile "Baracca" - zona bar, "Engels" - bar față și bloc alimentar subsol, "Hanul Dacilor" - bar și "Boema" - bar și bloc alimentar.

Inspectorii au găsit în unitățile controlate produse și preparate cu limita de consum depășită cu una până la 15 zile, produse fără elemente de identificare/caracterizare, lipsa informații alergeni și preparate care provin din produse decongelate.

"Sancțiunile eferente fiecărui operator economic sunt între 30.000 și 80.000 de lei", se percizează în comunicatul CRPC Cluj. Potrivit sursei citate, unitățile vor fi redeschise după îndeplinirea măsurilor dispuse cu ocazia controalelor.

Săptămâna trecută, alte restaurante au fost amendate și închise la Cluj. 

Astfel, în timpul unor controale făcute ca urmare a unor reclamații depuse în cursul lunii februarie, comisarii CJPC Cluj au găsit mâncare expirată de 4 luni.

„În urma depunerii a cinci reclamaţii în cursul lunii februarie, care vizau unităţi de alimentaţie publică, comisarii CJPC Cluj desemnaţi să cerceteze aspectele semnalate au descoperit mai multe deficienţe, printre care produse cu data limită de consum şi data durabilităţii minimale depăşite cu una până la 120 de zile, produse depozitate necorespunzător sau la care a fost schimbată starea termică sau produse fără elemente de identificare/ caracterizare. Ca urmare a deficienţelor, operatorii economici prestatori de servicii au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în cuantum de 350.000 de lei”, se arată în comunicatul transmis pentru Ziua de Cluj.

Totodată, în urma comisarii au dispus oprirea definitivă de la comercializare a cantităţii de 315 kg de produse neconforme care şi oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor. 

Comenteaza