Contract de 90 de milioane de lei, scos la licitație de Ministerul Sănătății. Vizează dezvoltarea unui laborator de monitorizare a calității apei potabile

Contract de 90 de milioane de lei, scos la licitație de Ministerul Sănătății. Vizează dezvoltarea unui laborator de monitorizare a calității apei potabile

Ministerul Sănătății vrea să cumpere de echipamente în vederea dezvoltării unui laborator național pentru îmbunătățirea monitorizării substanțelor deversate în ape și a calității apei potabile.

Contractul este pe loturi, vizată fiind achiziția a 29 de tipuri de echipamente de laborator. Ofertele se deschid în 11 septembrie, departajarea lor se face în funcție de prețul cel mai scăzut.

Proiectul dezvoltării unui laborator național pentru monitorizărea substanțelor deversate în ape și a calității apei potabile a fost anunțat la sfârșitul anului 2021 și reprezintă un parteneriat între Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Ministerul Sănătății și Administrația Națională ”Apele Române”, scrie Economedia.

Valoarea totală a proiectului este de 191 milioane lei, din care finanțarea europeană nerambursabilă de 162 milioane lei (85%), prin Programul Operațional Infrastructura Mare, Axa 3 Dezvoltarea infrastructurii de mediu în condiții de management eficient al resurselor.

Scopul proiectului îl reprezintă dezvoltarea unui laborator la nivel național, care colectează datele de monitorizare din 99 laboratoare pentru monitorizarea substanțelor prioritare, a altor substanțe poluante din apele uzate deversate și apele de suprafață precum și monitorizarea indicatorilor de calitate din apa potabilă în vederea raportării acestora conform cu angajamentele din Tratatul de aderare al României la UE, ratificat prin Legea 157/2005, în ceea ce privește colectarea și epurarea apelor uzate și a alimentării cu apă potabilă.

Comenteaza