Contractele de închiriere nu vor mai trebui declarate la ANAF

Contractele de închiriere nu vor mai trebui declarate la ANAF

Potrivit unui proiect de modificare a normelor Codului Fiscal, cei care încasează venituri din chirii nu vor mai fi nevoiţi să înregistreze la Fisc contractele de închiriere.

Astfel, dispare obligaţia înregistrării la ANAF a contractelor de închiriere din care rezultă veniturile impozabile, insă cei care obţin astfel de venituri vor trebui să depună la Fisc declaraţia fiscală unică  212, în termen de 30 de zile de la încheierea contractului, declaraţie care va înlocui formularul 220 – care viza venitul estimat sau norma de venit – a persoanelor care declarau venituri din chirii, scrie greatnews.ro.

„Contribuabilii care obţin venituri din cedarea folosinţei bunurilor din patrimoniul personal au obligaţia depunerii la organul fiscal competent a declaraţiei pe fiecare sursă de realizare a venitului, în termen de 30 de zile de la încheierea contractului”, prevede proiectul de norme.

Aceste modificări nu au intrat încă în vigoare. Proiectul de Hotărâre de Guvern este în dezbatere la Ministerul Finanţelor Publice, apoi va trebui adoptat de Guvern şi publicat în Monitorul Oficial, pentru a se putea aplica.

Comenteaza