Coronavirus pe șantierul “bancar” de pe Dorobanților. “Nu avem focar”

Coronavirus pe șantierul “bancar” de pe Dorobanților. “Nu avem focar”
Lucrările de construcție la noua clădire de birouri se apropie de final | Foto: Kesz România

Compania de construcții KESZ România admite că au existat cazuri de Covid-19 pe șantierul unde se edifică noul sediu al Băncii Transilvania, însă menționează că acestea au fost izolate, cu carantinarea persoanei infectate și a contactelor directe.

Un cititor al ZIUA de CLUJ a semnalat faptul că pe șantierul de pe Calea Dorobanților s-ar fi creat un focar de coronavirus ce a afectat firmele care se ocupă de execuția lucrării. Conducerea societății de construcții a formulat următorul răspuns, prin Attila Puskas, contracting director al Kesz România.  

“Societatea noastră activează pe piața din România începând cu anul 2001, ca antreprenor de specialitate, antreprenor general sau investitor. După perioade bune și rele, 2020 ne-a adus alte provocări, cele cauzate de pandemie. Și în acest an am avut activitate în mai toate zonele țării pe cele peste 10 șantiere, implicând și un număr considerabil de muncitori, care pot genera nenumărate probleme de gestionat la ordinea zilei.

La edificarea sediului BT societatea noastră nu este antreprenor general, ci doar una dintre societățile angajate de beneficiar pentru realizarea proiectului. Paralel cu noi, sub coordonarea beneficiarului lucrează și mai multe societăti.

Din păcate, contractul semnat cu beneficiarul nu permite să vă furnizăm informații decât în numele societății noastre și a subcontractorilor noștri. Așadar suntem nevoiți să infirmăm informația dvs., și anume că ar există focar de infecție pe acest proiect în rândul nostru sau al subcontractorilor noștri.

Cazuri izolate au fost și pe acest șantier, însă au fost tratate cu maximă seriozitate, testând și carantinând nu numai persoana infectată, ci și contactele directe. Dacă apar suspiciuni de infectare, utilizăm atât teste rapide, cât și testarea PCR a colegilor și/sau îi trimitem în autoizolare pentru 14 zile.

Credem că situația nu e nici mai bună, nici mai rea decât în alte zone, alte domenii, alte societăti. Și pe acest șantier am luat măsurile de siguranță recomandate de autorități, deși acestea au avut și au în continuare implicații defavorabile asupra eficienței, adică a termenelor de execuție, și asupra bugetului proiectului.

Vă putem confirma însă, că această perioadă ne pune la grea încercare, și mai mult decât atât, ne pune pe gânduri perspectiva industriei construcțiilor, deși în acest moment în mod evident nu suntem industria cea mai afectată de pandemie”.

Comenteaza