“Coronavirusul a falimentat multe afaceri din Cluj, în lipsa digitalizării”

“Coronavirusul a falimentat multe afaceri din Cluj, în lipsa digitalizării”

Mediul de afaceri local trebuie să se adapteze la noile media pentru a supraviețui, susține Stelian Brad, președintele Cluj IT Cluster (CITC).

“Foarte multe companii – în special afaceri locale – au fost luate pe nepregătite de venirea crizei generate de coronavirus și au întâmpinat dificultăţi mari în modelul de business practicat sau chiar au falimentat în foarte scurt timp.

Acest lucru ar fi putut fi evitat dacă exista o infrastructură de tranziţie spre sfera digitală foarte bine pusă la punct. Este tot mai clar că procesul de digitalizare nu a fost, nu este și nu va fi un moft de marketing, ci o nevoie tot mai mare pentru fiecare firmă în parte, indiferent de mărimea ei.

O bună digitalizare a mediului de afaceri autohton generează multiple beneficii în relațiile cu exteriorul: creșterea exponențială a mărimii pieței și a numărului de clienți. Produsele și serviciile noastre intră mai ușor pe piețele din străinătate, în special considerând trendul publicului de a se orienta tot mai mult în direcția cumpărăturilor online, atat pentru produse, cât şi pentru servicii”, spune Brad.

CITC și Universitatea Babeș-Bolyai, împreună cu Activize, vor organiza, în perioada 12-14 octombrie, conferința Cluj Innovation Days (CID), care va analiza noi modele de inovare de business, aducând împreună specialiști din industrii diverse și punând bazele unor cooperări importante între parteneri din țară și străinătate. 

Temele abordate vorbesc despre adaptarea vieții profesionale și a organizațiilor în contextul actual de criză folosind noi modalități de învățare, digitalizare de procese, dezvoltare de business și formare de parteneriate bazate pe on-line, unelte inovative și schimbarea colaborărilor la locul de muncă.

CID este organizată în cadrul programului Future Skills, implementat de CITC în parteneriat cu Asociația Patronilor și Meseriașilor Cluj şi Școala Informală de IT. Proiectul aduce beneficii și acțiuni de sprijin menite să faciliteze o tranziție lină prin procesele de digitalizare și transformare organizațională.

Comenteaza