Breaking news Coronavirusul pune lacăt pe restaurantele și barurile din Dej și Gherla

Coronavirusul pune lacăt pe restaurantele și barurile din Dej și Gherla

Prefectul Clujului a anunțat că, din cauza creșterii numărului de infectări cu noul coronavirus, începând de marți se închid restaurantele, barurile și cafenelele, din Dej și Gherla, care funcționează la interior. 

"Vorbim, în acest moment, de municipiile Dej și Gherla, unde rata incidenței numărului de cazuri la 1.000 de locuitori depășește 1,5. La Dej este 1,66/1.000 de locuitori şi de 1,57/1.000 la Gherla. Depășirea ratei de 1,5/1.000 ne permite, din punct de vedere legal să impunem anumite restricții în anumite zone", a precizat luni prefectul Mircea Abrudean. 

Astfel, începând de mâine, 6 octombrie, se închid restaurantele, cafenele şi sălilele de noroc care îşi desfăşoară activitatea în interior. Restricţiile vor fi ridicate când rata de infectare va scădea sub 1,5/1.000 de locuitori. Iată principalele decizii ale CJSU Cluj:

a) suspendarea a activităţilor cu public a tuturor operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum a produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice în interiorul restaurantelor şi cafenelelor în interiorul clădirilor;

b) suspendarea activităţii restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau ale altor unităţi de cazare; activitatea acestora este permisă doar pentru clienții cazați în hotel;

c) suspendarea activităţilor cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc

"Pentru acești operatori economici se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și a băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective. Partea de delivery rămâne funcțională. Consumul preparatelor este permisă în spațiile dispuse în aer liber, cu asigurarea unui spațiu de minim 2 metri între mese și cu participarea a maxim 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite", a mai spus Abrudean.

 

Comenteaza