Coronavirusul diminuează proiectele locale de infrastructură

Coronavirusul diminuează proiectele locale de infrastructură

În primele șase luni ale anului s-a diminuat cu 19% numărul proiectelor de infrastructură în România.  

“În ciuda faptului că vorbim despre un an electoral și despre un interes sporit al statului de a face promisiuni în ceea ce privește segmentul infrastructurii, statisticile indică totuși că s-au înregistrat scăderi ale numărului total.

Astfel, dacă în primele șase luni ale anului 2019 erau 1.836 de astfel de investiții, în 2020 cifra totală ajunge la doar 1.481. Distribuite pe luni, cea mai „muncită” a fost iunie, cu 308 astfel de investiții identificate”, conform companiei de monitorizare a șantierelor IBC Focus.

Aceasta este și singura lună care depășește pragul de 300 de proiecte, în timp ce pe locul 2 regăsim luna aprilie cu 274 de investiții identificate și monitorizate cu ajutorul aplicației specifice VICTA.ro.

Din cele 1481 proiecte de infrastructură identificate în primele șase luni ale anului, 989 sunt proiecte rutiere: drumuri publice, șosele sau autostrăzi.

Pe locul 2 regăsim proiectele încadrate pe segmentul parcări și zone pietonale (265 investiții monitorizate), iar pe 3 se află cele de tip pod, pasaj, pasarelă cu 157 investiții identificate în perioada analizată.

Tendința pare să se păstreze și există o mare parte din proiecte în stadii incipiente: 736 aflate în proiectare, 236 înainte de execuție, 21 în autorizare și 8 în intenție. La polul opus sunt 460 investiții monitorizate cu ajutorul VICTA în construcție și șapte în amenajare.  

Comenteaza