Coronavirusul schimbă opțiunile de vacanță ale clujenilor

Coronavirusul schimbă opțiunile de vacanță ale clujenilor

Interesul turiștilor s-a mutat către destinații cu temperaturi foarte ridicate, în contextul epidemiei de coronavirus, conform statisticilor Paralela 45. Agenția de turism a programat chartere de la Cluj către Turcia și Egipt.

Vânzările înregistrate de operator în februarie, în contextul răspândirii infecției cu coronavirus (Covid-19) s-au concentrat pe destinațiile cu temperaturi ridicate. 35% din totalul turiștilor care au achiziționat pachete de vacanță pentru vară au încheiat și polițe de asigurare de tip storno, ca măsură suplimentară de siguranță.

Poliţa de asigurare pentru pachete de vacanţă a ajuns la două milioane de euro în 2020, odată cu noile reglementări privind garantarea pachetelor turistice, una dintre cele mai mari din piaţă.

“Interesul turiștilor s-a mutat spre zonele cu temperaturi ridicate, de peste 25 de grade, unde, conform specialiștilor, virusul nu rezistă. Au crescut vânzările pentru pachetele de vacanță cu transport individual în Grecia, Bulgaria, România, Turcia și pentru pachete cu zbor charter în Antalya, Spania, Grecia, Egipt și Tunisia”, a anunțat Alin Burcea, proprietarul Paralela 45.

Printre țările accesate se mai numără Portugalia și Cipru. Pe fondul știrilor legate de Covid-19, pentru turiști nu mai sunt de interes programele de tip circuit cu plecare imediată, ci doar cele programate în aprilie, ori de Paște. Dintre circuitele de Italia, pentru cel de Roma, programat în martie, niciun turist nu și-a anunțat dorința de a renunța să mai meargă în vacanță.

În cazul circuitelor organizate în China, Paralela 45 a anunțat că turiștii au primit banii înapoi sau li s-au propus alte destinații, după ce mai multe companii aeriene au anulat zborurile spre această țară.

Agenția Paralela 45 a programat anul acesta spre Antalya, Alanya și Bodrum 23 de curse săptămânale, din 13 orașe, cu câte două curse pe săptămână din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Târgu-Mureș, Iași. Programul de chartere spre insule grecești cuprinde anul acesta Creta / Heraklion Cluj-Napoca. Spre Egipt sunt programate curse săptămânale din Cluj-Napoca.

Comenteaza