Covid la TAROM. Doi angajați au fost depistați

Covid la TAROM. Doi angajați au fost depistați

Doi dintre angajații companiei aeriene care efectează cele mai multe zboruri pe relația Cluj-Napoca – București au fost diagnosticați cu coronavirus.  

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

În cursul zilei de marți, 14 iulie, un angajat al companiei a fost testat pozitiv pentru infectare. Conform declarațiilor acestuia, infectarea s-a produs în urma unui sejur pe litoralul românesc. Pacientul se află în autoizolare la domiciliu împreună cu familia, urmând un tratament medicamentos.

“Urmare a anchetei epidemiologice s-a stabilit ca în ultimele 14 zile, anterior diagnosticării cu virusul, angajatul a petrecut la serviciu doar prima jumătate a zilei de joi, 9 iulie, după care s-a învoit, fiind posibilități extrem de reduse ca acesta să fi intrat în contact cu alți colegi din cadrul departamentului unde își desfășoară activitatea”, conform conducerii companiei.

Totuși, TAROM a informat că, în cursul zilei de joi, 16 iulie, un al doilea angajat al companiei a adus la cunoștință că a fost testat pozitiv. Testarea a fost realizată în 15 iulie pentru debut de infecție respiratorie acută cu febră, astenie, mialgii, rinoree, cefalee și tuse seacă. După comunicarea rezultatului, angajatul s-a autoizolat la domiciliu, împreună cu familia, urmând un tratament medicamentos.

“Urmare a confirmării diagnosticului celor doi salariați, în cadrul companiei TAROM a fost declanșată o anchetă epidemiologică pentru identificarea și înlăturarea pericolului de răspândire a virusului printre ceilalți angajați ai companie, fiind luate toate măsurile dispuse de autorități.

Cei doi angajați nu au interacționat, în îndeplinirea sarcinilor și atribuțiilor de serviciu ce le revin, cu echipajele sau personalul auxiliar al aeronavelor. Încă de la apariția primelor cazuri de infectare, compania a pus în aplicare un plan de măsuri stricte pentru prevenirea contaminării, angajaților, a echipajelor de zbor și a pasagerilor.

Aeronavele companiei care transportă pasageri și mărfuri sunt supuse măsurilor antiepidemice. După efectuarea fiecărei curse, cabina de pasageri, cabina piloților, toaletele, bucătăria, cala de bagaje, scările și toate celelalte suprafețe ale aeronavei cu care pasagerii sau personalul intră în contact sunt curățate și dezinfectate, iar la finalul fiecărei zile de zbor aeronavele sunt dezinfectate suplimentar prin nebulizare.

Pe timpul desfășurării misiunilor, angajații poartă mască, vizieră, mănuși si halat de protecție. Compania înțelege pe deplin responsabilitatea pe care o poartă față de pasagerii săi, dar și față de echipajele noastre de zbor. Prin urmare, toate aeronavele respectă întocmai recomandările autorităților și sunt dezinfectate periodic”, consideră șefii TAROM.

Compania națională operează, începând din această lună, zboruri directe către Constanţa cu plecare din Cluj-Napoca, Timişoara şi Oradea. Pe Aeroportul Cluj mai efectuează în prezent curse de linie companiile Wizz Air și Blue Air, alături de cele care operează curse charter sau cargo.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza