Creativii din Cluj, răsplătiți de UE cu vouchere între 2.000 și 5.000 de euro

Creativii din Cluj, răsplătiți de UE cu vouchere între 2.000 și 5.000 de euro

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADRNV) a lansat un apel regional de vouchere creative, inițiativă pilot în cadrul proiectului Alianță Regională pentru Industrii Creative, cu un buget de 246.000 de lei, finanțat prin programul de cooperare Interreg Europe.

Apelul se adresează întreprinderilor mici și mijlocii, inclusiv microîntreprinderilor, din Regiunea Nord-Vest, cu precădere din domeniile regionale de specializare inteligentă, care au nevoie de servicii din industriile culturale și creative pentru dezvoltarea afacerii.

Serviciile solicitate pot fi campanii sau elemente de publicitate, de design, servicii fotografice, audio, video, web design, servicii de creație artistică, de arhitectură sau alte tipuri de servicii culturale și creative. Industriile culturale și creative sunt bazate pe valori culturale, pe creativitate, competențe și talente individuale, cu potențialul de a crea bunăstare, locuri de muncă și valoare adăugată.

Inițiativa pilot facilitează legătura dintre cererea și oferta de servicii culturale și creative și se realizează în două etape: cererea și oferta. Aplicațiile se depun până la 20 iunie 2021, pe platforma INNO. Ofertele de servicii culturale și creative aferente aplicațiilor câștigătoare se vor depune în perioada 5-16 iulie.

Valoarea unui voucher creativ poate varia între 9.800 și 24.500 de lei, în funcție de complexitatea serviciului solicitat. Serviciul va fi prestat într-o perioadă de două luni, între 21 iulie și 20 septembrie. Proiectul RCIA este implementat de ADRNV în cadrul unui consorțiu format din nouă țări: Austria, Belgia, Danemarca, Grecia, Italia, Letonia, Polonia, România și Spania.

Obiectivul principal este de a contribui la îmbunătățirea politicilor publice și a programelor care susțin competitivitatea industriilor culturale și creative în regiunile partenere, prin schimburi de experiență și bune practici între acestea.

Comenteaza