Creditații Bancpost vor putea să își convertească împrumuturile în lei la BT

Creditații Bancpost vor putea să își convertească împrumuturile în lei la BT
Actualele unități ale Bancpost vor fi transformate în Banca Transilvania | Foto: Mediafax

3.000 de clienţi preluaţi de Banca Transilvania (BT) de la Bancpost vor putea beneficia de programul de convertire a creditelor în franci elvețieni odată cu finalizarea tranzacției de cumpărare de către societatea bancară clujeană.   

Ambele bănci analizează modul în care va arăta oferta, potrivit Bursa. "BT a anunţat chiar cu ocazia semnării acordului de achiziţionare a acţiunilor deţinute de Eurobank Group la Bancpost, ERB Retail Services şi ERB Leasing că va oferi clienţilor Bancpost cu împrumuturi în franci elveţieni o oportunitate de conversie. Consolidarea activelor şi pasivelor Bancpost în grupul financiar BT nu va genera un impact aritmetic”, au precizat reprezentanții BT.

BT a finalizat, recent, achiziţia pachetului majoritar de acţiuni (99,15%) deţinut de către Eurobank Group la Bancpost, pentru 178,6 milioane de euro, reprezentând 75% din valoarea activului net. BT a cumpărat şi acţiunile deţinute de Eurobank la celelalte două entități. În plus, BT a preluat un împrumut subordonat, de 80 de milioane de euro, datorat de Bancpost către banca mamă.

Pentru ERB Retail banca a plătit 40,4 milioane de euro, iar pentru ERB Leasing - 6,7 milioane. Dacă BT a preluat creditele în franci elveţieni pe care Bancpost le mai avea în portofoliu, aceasta nu a preluat şi ERB NEW Europe Funding II.

Entitatea olandeză din grupul Eurobank a primit prin cesiune de la Bancpost o mare parte dintre creditele fără restanţe ale clienţilor împrumutaţi în franci elveţieni în 2008, însă Bancpost a rămas administratorul împrumuturilor. De programul de conversie cu discount al BT denumit "Operaţiunea Iceberg" au beneficiat deja 18.000 de clienţi ai Volksbank România, preluată și ea de către societatea clujeană.

 

Comenteaza