Cresc preţurile în Pipera Clujului

Cresc preţurile în Pipera Clujului
Bună Ziua este cartierul din municipiul Cluj-Napoca unde preţul mediu a urcat cel mai mult în luna februarie, conform analizelor unei agenţii de profil.

Cartierul Bună Ziua, denumit şi Pipera Clujului, se află din nou în top, susţin analiştii de la Blitz Imobiliare. Aceştia au făcut o sinteză a preţurilor din cartierele din Cluj-Napoca şi din afara municipiului pe februarie, în comparaţie cu luna precedentă.

Piaţa imobiliară clujeană, în sectorul vânzărilor de apartamente, raportează o stare de echilibru în primele două luni ale anului 2014, conform indicelui Blitz Imobiliare. Astfel, creşterile constante de preţuri publice medii din unele cartiere sunt echilibrate de scăderile de preţuri din celelalte, făcând că indicele Blitz să crească în februarie doar cu 1 euro/mp faţă de luna anterioară, ajungând la valoarea de 983 euro/mp.

"Această creştere de preţ de numai 5 euro/mp în două luni (indicele Blitz era de 978 euro/mp în decembrie 2013, n. red.) este neînsemnată pentru o piaţă imobiliară de nivelul şi notorietatea celei din Cluj-Napoca. Deşi creşterea este insesizabilă, atât pentru cumpărători, cât şi pentru vânzători, trendul este unul crescător în această perioadă a anului, semn că ne putem aştepta la un 2014 care să confirme însănătoşirea pieţei imobiliare, începute anul trecut", a declarat Adrian Năsălean, consilier imobiliar în cadrul departamentului vânzări de apartamente.

Indicele Blitz pentru apartamentele din Cluj-Napoca şi localităţile limitrofe a înregistrat o scădere de la 866 euro/mp în ianuarie la 862 euro/mp în februarie, ceea ce înseamnă că în comunele Baciu, Apahida şi Floreşti preţurile publice ale apartamentelor au scăzut în perioada analizată, conform analizei. Bună Ziua este cartierul unde preţul mediu a crescut cel mai mult în luna februarie.

În ceea ce priveşte tipul apartamentelor, preţul mediu al acestora după numărul de camere confirmă situaţia la nivel general: echilibru în municipiu, scăderi în localităţile vecine: 1 cameră 995 euro/mp Cluj, 851 euro/mp Cluj plus vecini; 2 camere - 983 euro/mp Cluj, 830 euro/mp Cluj plus vecini; 3-4 camere - 976 euro/mp Cluj, 897 euro/mp Cluj plus vecini.
Indicele Blitz prezintă valoarea medie, exprimată în euro/mp, a preţurilor publice pentru diferite categorii de proprietăţi imobiliare, ţinând cont de caracteristicile generale ale acestora: tip, zonă, număr de camere. Indicele face o delimitare clară între ofertele din Cluj-Napoca şi cele din localităţile limitrofe. Calculul indicelui Blitz s-a realizat eliminând preţurile cele mai mici şi cele mai mari, considerate a fi nereprezentative, din lista de preţuri publice a 2.450 de oferte imobiliare analizate. 

Top cartiere februarie

l Centru 1.076 euro/mp
l Grigorescu 1.047 euro/mp
l Gheorgheni 1.015 euro/mp
l Europa 1.013 euro/mp
l Zorilor 1.011 euro/mp
l Mărăşti 999 euro/mp
l Bună Ziua 990 euro/mp
l Mănăştur 913 euro/mp

Sursa: Blitz Imobiliare

 

Comenteaza