Cresc salariile pentru personalul din hipermarketuri

Cresc salariile pentru personalul din hipermarketuri
Un mare operator economic din sectorul comercial a decis, împreună cu partenerii sociali, creșteri salariale pentru 95% dintre angajații săi de bază din magazine.

Decizia, luată împreună cu sindicatele și reprezentanții angajaților din magazine, face parte din noua strategie de dezvoltare, care se bazează pe siguranța, independența și inițiativa angajaților. Creșterile salariale medii, aplicabile din 1 februarie, variază între 16 și 21%, în funcție de strategiile de dezvoltare regională și sectorială. 
 
În divizia hypermarket, creșterea salarială s-a realizat prin semnarea unui act adițional la contractul colectiv de muncă. În divizia de supermarketuri, deși sindicatul nu are reprezentativitate formală, patronatul s-a întâlnit cu delegații acestuia și ai angajaților. Ei au agreat creșteri salariale, din 1 februarie, care implică 95% dintre angajații de bază din magazine.
 
Patronatul va oferi salariaţilor şi un pachet de beneficii care conține tichete de masă de 197 lei / lună, asigurare de sănătate, primă de vacanță, prime de fidelitate, cupoane de magazin pentru sărbătorile de Paști, Crăciun sau evenimente speciale, ajutoare financiare și zile de concediu suplimentare pentru evenimente deosebite din viețile angajaților.
 
Carrefour este al doilea retailer mondial și numărul unu în Europa şi are 10.100 de magazine în 34 de țări. În România, grupul dispune de 189 de magazine dintre care 29 hipermarketuri Carrefour, 106 supermarketuri Market, 53 magazine de proximitate Express şi Contact, un magazin online. Principalii săi concurenţi în România sunt Auchan, Kaufland, Lidl, Cora, Profi, Metro, Selgros.

Magazine mari, salarii minuscule

Lucrătorii comerciali de la Carrefour câştigă în România, după propriile declaraţii, un salariu minim net de 720 de lei pe lună, plus tichete de masă, conform portalului de profil undelucram.ro. La Kaufland, aceştia luau în mână 800-1.100 de lei, la Billa 700-800 de lei, la Cora, 700 de lei, la Auchan, 600-800 de lei, la toate adăugându-se tichete de masă de 180 de lei, iar la unele companii, primă de concediu.

Comenteaza