Cresc sumele alocate pentru IMM-uri

Cresc sumele alocate pentru IMM-uri
Anul viitor Guvernul va aloca 46 de milioane de lei pentru firmele ce se vor înscrie la programele derulate prin Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii (AIPPIMM).
Succesul de care s-au bucurat în anii trecuţi programele finanţate din fonduri structurale i-a determinat pe guvernanţi să majoreze sumele alocate pentru sprijinirea firmelor.

Dacă în 2010 bugetul AIPPIMM a fost de 17 milioane de lei, anul viitor acesta va fi 46 de milioane de lei. “Ca o noutate, firmele vor putea aplica în 2011 pentru două noi programe. Este vorba despre <<Programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor aparţinând întreprinzătorilor tineri>>, care va avea un buget de 21 de milioane de lei şi de <<Programul UNCTAD EMPRETEC România>>, care va avea un buget de 350 de mii de lei”, susţine preşedintele AIPPIMM, Cristian Haiduc.

În 2010 Clujul s-a dovedit a fi unul dintre cele mai active judeţe la absorţia banilor guvernamentali, numărul proiectelor de aici reprezentând peste 50% din totalul Regiunii de Nord-Vest. În plus, din totalul de 117 firme finanţate de stat în 2010 la nivel naţional, 48 au provenit din Nord-Vest.

Înscrierea firmelor la programele derulate prin AIPPIMM în 2011 va începe în luna februarie, au mai anunţat reprezentanţii instituţiei.
Comenteaza