Creşte profitul Băncii Transilvania: profitul net, aproape dublu faţă de S1 2010

Creşte profitul Băncii Transilvania: profitul net, aproape dublu faţă de S1 2010
Profitul net al Băncii Transilvania este aproape dublu în primul semestru al acestui an faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, anunţă banca astăzi, într-un comunicat de presă.

Este vorba de o sumă de 65,67 milioane lei, față de 33,21 milioane lei, înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut, conform BT.

"Rezultatele sunt promiţătoare. Focusul nostru a fost creşterea sustenabilă a profitului şi a cotei de piaţă. Toate cele patru linii de afaceri ale băncii noastre au fost gestionate adecvat actualului context economic. Am continuat şi continuăm să acordăm credite, iar prin produsele şi serviciile lansate în primele 6 luni venim cu soluții financiare pentru clienții noştri", spune directorul Băncii Transilvania, Robert Rekkers.

Acesta spune că 2011 este un an "cu provocări", dar că banca este pregătită "pentru a atinge obiectivele stabilite pentru acest an".

Veniturile operaţionale ale băncii s-au consolidat la nivelul de 746,59 milioane lei, în vreme ce profitul operaţional a ajuns la 380,49 milioane lei, în scădere cu 2% faţă de S1 2010, când acesta a ajuns la 390,09 milioane de lei. Profitul brut al băncii este de 85,26 milioane lei, cu 42% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului 2010, în vreme ce profitul net a crescut cu 98%.

Comenteaza