Creştere “cu două cifre” pentru creditarea Băncii Transilvania

Creştere “cu două cifre” pentru creditarea Băncii Transilvania
Persoanele juridice au fost motorul ce a susţinut creditarea la Banca Transilvania în 2010. Pentru anul în curs instituţia se aşteaptă la o evoluţie comparabilă cu cea de anul trecut şi la o investiţie de 15 milioane de euro în modernizare.
Banca Transilvania a reuşit să obţină o creştere a creditării “cu două cifre” în 2010 şi speră ca în 2011 să îşi menţină acest ritm de evoluţie, a declarat ieri directorul general al instituţiei, Robert Rekkers, într-un interviu acordat ziarului Financiarul. Motorul acestei creşteri l-a reprezentat în 2010 cererea dinspre persoanele juridice.

“Anul trecut am deschis 20 de unităţi, fără să renunţăm la niciuna din cele deja existente. În 2011, fără să fim agresivi, vom continua acest proces, vom inaugura aproximativ 15-20 de unităţi noi”, a precizat Robert Rekkers.
În plus, reprezentantul BT a subliniat că peste 95% dintre cele 500 de sucursale şi agenţii sunt profitabile.

Recent, Banca Transilvania a demarat o investiţie de 15 milioane de euro într-o platformă integrată de business, Oracle Flexicube Universal Banking, dedicată sistemului de core-banking. Proiectul urmează să fie finalizat în 2012 şi va contribui la creşterea rapidităţii operaţiunilor şi la lansarea de noi produse.

Potrivit declaraţiilor oferite pentru Financiarul, în planul Băncii Transilvania intră şi crearea unei divizii separte de private banking, separată de celelalte patru, deja existente – retail, IMM, corporate şi Divizia pentru medici.


Etichete
Comenteaza