Criză de piloți la Ryanair. Cât primesc dacă lucrează suplimentar

Criză de piloți la Ryanair. Cât primesc dacă lucrează suplimentar
Ryanair oferă un bonus, fără taxe, de 12.000 de lire angajaţilor pentru a nu solicita concediu, după ce anunţul anulării zborurilor a generat multe probleme companiei aeriene, potrivit unui document intern citat de publicaţia The Guardian.

„Recunoscând impactul pe care îl are nevoia de a zbura în zile suplimentare, implementez următoarea schemă de bonus. Toţi piloţii actuali care vor opera aeronavele Ryanair în perioada septembrie – 31 octombrie vor primi un bonus brut de 12.000 de euro sau 12.000 de lire pentru căpitan şi 6.000 de euro sau 6.000 de lire pentru copiloţi în noiembrie 2018”, le-a transmis piloţilor directorul de operaţiuni al Ryanair, Michael Hickey.

Piloţii şi copiloţii vor primi bonusul dacă vor zbura peste 800 de ore cu Ryanair până la 31 octombrie 2018. Până la 50 de zboruri pe zi vor fi anulate până pe 31 octombrie, afectând 400.000 de pasageri. Ryanair a fost avertizată de Autoritatea Civilă de Aviaţie că i se vor aplica penalizări pentru că refuză să redirecționeze pasagerii către alte companii aeriene.

Ryanair a publicat pe site-ul companiei lista zborurilor anulate. Pe site se regăsesc şi informaţii privind modul de recuperare al banilor, dar şi procedura pentru modificare fără costuri a zborului.

Măsura a fost luată pentru îmbunătăţirea punctualităţii curselor efectuate de companie „care a scăzut sub 80% în primele două săptămâni din septembrie", din cauza deficitului de personal, conform precizărilor făcute de reprezentanţii Ryanair. Compania irlandeză low cost, prezentă şi pe piaţa din România, este pregătită să plătească despăgubiri pasagerilor afectaţi de până la 20 de milioane de euro.

Comenteaza