Criza din Ucraina lovește în criptomonede. Cât a scăzut Bitcoin doar în ultima zi

Criza din Ucraina lovește în criptomonede. Cât a scăzut Bitcoin doar în ultima zi
| Foto: pixabay.com

Bitcoin și alte criptomonede importante s-au depreciat, în ultimele zile, pe fondul tensiunilor dintre Rusia și Ucraina.

Bitcoin se tranzacţiona la 36.649 de dolari, scăzând cu aproape 6,5% în ultimele 24 de ore, potrivit datelor CoinDesk. Cea mai valoroasă criptomonedă din lume a căzut sub 40.000 de dolari în weekend şi a continuat să scadă pe măsură ce criza din Ucraina se intensifică, scrie CNN, conform Mediafax.

Moneda a pierdut aproape jumătate din valoarea sa de la maximul atins în noiembrie, de 68.990 de dolari, din cauza tensiunilor geopolitice, a perspectivei de majorare a ratei dobânzii de către Rezerva Federală a SUA şi a restricţiilor impuse de unele economii importante asupra activelor digitale.

Ethereum, a doua cea mai valoroasă criptomonedă din lume, a scăzut cu peste 8% în ultimele 24 de ore şi se tranzacţiona la 2.520 de dolari.

"Bitcoin este un participant involuntar la volatilitatea care loveşte toate activele riscante din cauza tensiunilor dintre Rusia şi Ucraina", a scris Edward Moya, analist senior de piaţă la OANDA, într-o notă de săptămâna trecută. "Cursa în rollercoaster a bitcoin nu se va termina prea curând", a spus el.

Investitorii din întreaga lume au fost neliniştiţi în această săptămână de adâncirea crizei din Ucraina.

Comenteaza