CRIZĂ ÎN TURCIA. Avionul de Cluj a decolat spre Antalya

CRIZĂ ÎN TURCIA. Avionul de Cluj a decolat spre Antalya
Zborurile charter spre Antalya sunt operate sâmbătă, 16 iulie, conform programului stabilit. Este vorba de patru zboruri din Bucureşti, unul din Iaşi, unul din Cluj-Napoca, unul din Suceava.

Eurocontrol a anunțat că aeroporturile din Antalia și din Istanbul sunt deschise. Câteva zboruri au fost anulate vineri noaptea pe aeroportul din Istanbul, dar situația se normalizează. Eurocontrol este o organizație interguvernamentală a 41 de state, cu scopul de a deservi cu servicii de management al traficului aerian în zona unică Single European Sky.

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) a informat că urmărește cu atenție informațiile despre normalizarea situației din Turcia, are o celulă de contact permanent cu Ministerul Afacerilor Externe (MAE), cu aeroporturile ce au sosiri și plecări spre Turcia și cu agențiile de turism ce operează destinațiile turistice din această țară. 

Agențiile de turism anunță ca situația din destinațiile de vacanță este normală, iar charterele turistice operează fără întârzieri. “Zborurile programate pentru sâmbătă spre Antalya (4 din București, 1 din Cluj-Napoca, 1 din Iași) sunt operate fără probleme. Peste 1.000 de turiști sunt în acest moment în zbor spre vacanța lor în Antalya”, a declarat președintele ANAT, Alin Burcea. Agenții de turism au inserat și fotografii cu turiști români ajunși deja în Antalya.

Juristul organizației, Oleg Pelivan, susține că în situațiile de forță majoră contractul se poate suspenda, în urma notificării transmise de către partea care invocă forţa majoră, pentru un termen rezonabil, apreciat în funcţie de durata şi de urmările evenimentului care a provocat imposibilitatea de executare. În situaţia în care forţa majoră este invocată de către turist, acesta are obligaţia de a notifica agenţia despre situaţie şi să facă dovada existenţei cazului. 

Comenteaza