Criză la combinatul din Câmpia Turzii: program de lucru redus şi salarii tăiate

Criză la combinatul din Câmpia Turzii: program de lucru redus şi salarii tăiate
Situaţia combinatului Mechel din Câmpia Turzii va fi analizată vineri de prefectul Florin Stamatian, în prezenţa liderului de sindicat al unităţii, Ioan Pascu, a preşedintelui Cartel Alfa Cluj, Valentin Ilcaş, dar şi a conducerii companiei.

La întâlnire vor participa directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Daniel Don, şi cel al Inspectoratului Teritorial de Muncă, Emilian Roşca.

"Analizăm perspectivele combinatului. Din noiembrie încoace situaţia nu e bună, se lucrează din ce în ce mai puţin. Nu vor să ne spună ce urmează, doar că aşteaptă veşti de la Moscova", a declarat Ilcaş. Combinatul face parte din grupul Mechel Rusia, a cărui conducere a anunţat că sistează producţia pentru o săptămână la Cluj şi Buzău din cauza căderilor masive de zăpadă. Conducerea Mechel vrea să reducă programul de lucru al angajaţilor de la cinci la patru zile pe săptămână, cu reducerea proporţională a salariilor, conform informaţiilor ZIUA de CLUJ. Pascu a relatat că săptămâna de lucru a fost deja redusă pentru o mare parte a angajaţilor. "Din noiembrie e aplicată această măsură, iniţial pentru 400 de angajaţi. În decembrie s-a extins, iar în ianuarie a intrat toată lumea în acest program. Veştile sunt proaste de tot", a menţionat Pascu. Combinatul turdean are 1.500 de salariaţi.

Grupul Mechel a anunţat ieri reluarea producţiei la întreprinderile închise săptămâna trecută: cele din Buzău, Câmpia Turzii şi Oţelu Roşu. Activitatea a fost întreruptă din cauza ninsorilor abundente, care au blocat aprovizionarea cu materie primă. La a patra întreprindere închisă, Mechel Târgovişte, activitatea ar urma să fie reluată în 27 februarie. "Sistarea temporară care a avut loc nu va afecta volumul de producţie a produselor finite planificat pentru anul în curs", susţin oficialii Mechel.

 

 

Etichete
Comenteaza