CTP iese la vânătoare de terenuri. Are deja trei parcuri logistice în Cluj

CTP iese la vânătoare de terenuri. Are deja trei parcuri logistice în Cluj
Administratorul de parcuri logistice a închiriat la Cluj spații mari pentru Profi și Ursus | Foto: CTP

Cel mai mare dezvoltator de profil din Europa de Est, cu trei parcuri logistice în județul Cluj, își va dubla suprafața de închiriere, de la 5 la 10 milioane mp, prin extinderea pe terenuri suplimentare.

CTP a atins în decembrie pragul de 5 milioane mp. Compania a dezvoltat în ultimii 20 de ani un portofoliu de parcuri industriale situate strategic pe tot cuprinsul Europei Centrale care au acum un grad de ocupare de 95% și care au generat un venit din chirii de 280 de milioane euro în acest an.

Parcurile se află în orașe din opt țări, găzduiesc 415 chiriași, cu 60.000 de angajați, și derulează activități într-o varietate de industrii, de la producție, cercetare și dezvoltare, până la distribuție sau comerț electronic.

“Suntem nerăbdători să ne extindem portofoliul în continuare, astfel că peste 60% din noile proiecte sunt dezvoltate pentru clienți existenți. Am remarcat oportunități multiple în regiunea Europei Centrale – nu doar în capitale, dar și în orașele regionale – de a dezvolta parcuri industriale care oferă servicii complete și care pot găzdui atât companii de logistică și distribuție, cât și din domeniul industriilor tehnologice avansate”, a declarat Remon Vos, director general al CTP.

Una dintre țintele importante ale companiei este atingerea pragului de 10 milioane mp, iar parte a strategiei de creștere este investiția în mărirea portofoliului de terenuri. În prezent, CTP dispune de o suprafață suficientă pentru a susține dezvoltarea a până la 8 milioane mp.

Profi și Ursus, principalii chiriași la Cluj

Ursus Breweries România a devenit primul chiriaș al celui de-al doilea parc industrial dezvoltat în zona Cluj-Napoca de cel mai mare administrator de parcuri logistice din țară. CTP a închiriat un spațiu de 9.000 mp către producătorul de bere în cel de-al doilea proiect din acest perimetru, CTP Park Cluj II.

Construirea CTP Park Cluj II, cu o suprafață de 30.000 mp, a început în primăvară. Parcul va fi finalizat în trei etape, livrarea integrală fiind programată pentru sfârșitul anului. Investiția de 15 milioane de euro este situată în comuna Floreşti.

Compania deţine și CTPark Cluj I, finalizat anul trecut, cu o suprafață închiriabilă de 33.500 mp, situat în apropierea Aeroportului Internațional Avram Iancu, ocupat de retailerul Profi. În CTPark Cluj II vor fi finalizate trei depozite de 30.000 mp.

Cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din Europa Centrală și de Est l-a numit pe Daniel Paraschiv în funcția de business development manager pentru Transilvania. El supraveghează consolidarea companiei în vestul României. CTP a planificat noi dezvoltări în Transilvania-Banat, concentrându-se pe trei parcuri: Cluj II, Sibiu și Timișoara II.

“Avem proiecte importante pentru parcurile noastre din Transilvania, o zonă cu o creștere economică foarte rapidă. Cererea pentru închirerea de spații industriale și logistice a atins aici unul dintre cele mai ridicate niveluri de la intrarea CTP pe piața locală", a declarat Iuliana Bușcă, commercial & business development manager al CTP Romania.

CTP este dezvoltator comercial imobiliar și administrator de parcuri industriale înalt tehnologizate, destinate celor mai importante companii internaționale și locale din peste 90 de orașe amplasate strategic. Portofoliul său include 400 de proprietăți unde se găsesc clădiri cu suprafețe închiriabile cuprinse între 1.500 și 60.000 mp.

CTP deține CTPark Network, cel mai mare sistem integrat premium de parcuri de afaceri din Europa Centrală, cu 5 milioane mp de spații de clasa A. În România, CTP este cel mai mare dezvoltator și administrator de spații logistice și industriale de clasa A, cu 850.000 mp suprafață închiriabilă în Cluj-Napoca, Turda, Deva, Ineu, Pitești, Salonta, Sibiu, Timișoara, Arad, București.

Comenteaza