Cu datorii de milioane, Clujana angajează 80 de persoane în 2013

Cu datorii de milioane, Clujana angajează 80 de persoane în 2013
Fabrica de încălţăminte Clujana, singura fostă întreprindere comunistă din Cluj ce a rămas în cârca statului, are datorii de milioane de lei, dar face angajări: în acest an ar urma să ajungă la 300 de salariaţi, de la 220.

Bugetul de venituri şi cheltuieli al Clujana, aprobat de Consiliul de Administraţie în 9 iulie,era de 8,26 milioane de lei, iar la rectificare cere 9,17 milioane. Cheltuielile sunt mai mari decât veniturile, conform bugetului: 8,59 milioane în bugetul aprobat şi 10,32 milioane în cel propus.

Câştigul mediu lunar pe salariat este de 1.500 lei, la Clujana.

Conform proiectului de Hotărâre a Consiliului Judeţean, prin rectificarea bugetului şefii Clujana vor asigurarea condiţiilor de reluare a activităţii societăţii la parametri normali "în situaţia revenirii pieţei şi depăşirii situaţiei economice, în condiţiile menţinerii şi completării efectivului de personal direct productiv care constituie nucleul de bază a societăţii şi conservarea capabilităţii acesteia". Totodată aceştia vor menţinerea şi recuperarea parţială a pierderii acumulate în prima jumătate a anului, pe perioada rămasă din an, în măsura în care s-a reuşit încărcarea la capacitate a activităţii. "În elaborarea bugetului s-a ţinut cont de contractele existente până la sfârşitul anului, respectiv de comenzile certe, şi de necesarul de resurse umane pentru onorarea acestora. Astfel, pentru a-şi onora comenzile certe societatea este nevoită să crească numărul mediu de angajaţi de la 220 persoane aprobate iniţial la 300 persoane. Această creştere a numărului de angajaţi duce la majorarea cheltuielilor de personal. Modificările care apar în structura veniturilor şi cheltuielilor sunt justificate de către societate în Nota de fundamentare ce însoţeşte formularul de buget", precizează Clujana.

Clujana SA avea anul trecut o cifră de afaceri netă de 8.97 milioane de lei, venituri de 10,2 milioane şi pierderi de 2,9 milioane.

Comenteaza