Video Cum a fost afectată Compania de Apă Someș de pandemie / Avertisment pentru cei care nu și-au plătit serviciile

Cum a fost afectată Compania de Apă Someș de pandemie / Avertisment pentru cei care nu și-au plătit serviciile
| Foto: Facebook.com/CompaniadeApaSomes

Cifra de afaceri a Companiei de Apă Someș SA a fost puternic afectată de pandemia generată de noul coronavirus, a relatat directorul general al societății, Călin Neamțu.

Directorul general al Companiei de Apă Someş S.A, Călin Neamțu, a spus, la ZIUA LIVE, că problemele cauzate de COVID și-au lăsat destul de tare amprenta și pe societate pe care o conduce.

„Pandemia a afectat pe toată lumea. Din punct de vedere al societății pe care o conduc, pe lângă problemele avute cu personalul, mulți fiind infectați cu COVID, am avut program cu muncă de acasă sau în ture. S-a simțit foarte mult lipsa activității în domeniul Horeca, școli sau agenți economici.

De exemplu, pe partea de Horeca, doar în municipiul Cluj-Napoca am pierdut cam 40% din cifra de afaceri pe care am avut-o în 2019. Faptul că nu s-a lucrat la capacitate maximă, din cauza pandemiei, își lasă amprenta și asupra societății noastre”, a declarat, la ZIUA LIVE, directorul companiei.

El a transmis și un avertisment către cei care nu și-au plătit serviciile de apă-canal, profitând de starea de alertă.

„Datorită ordonanței cu starea de alertă, noi, ca furnizor de servicii apă-canal, nu avem voie să le sistăm indiferent de situațe. Foarte multă lume, în special populație sau asociații și-au permis, și își permit în continuare, să nu plătească serviciile. Ceea ce lumea nu vrea să înțeleagă este că, în momentul în care starea de alertă se va opri, noi vom avea posibilitatea să-i închidem conform legislației.

Am atenționat, am somat, am transmis că în continuare penalitățile curg. După finalitatea termenului de plată se aplică penalități pentru fiecare zi de întârziere. Din păcate, unii au reacționat, dar alții nu. Am deschis dosare în instanță prin executori judecătoriești. O parte au plătit, o parte mai așteaptă, nu știu ce e în capul lor”, a explicat Neamțu.

Comenteaza