Video Cum arată dezastrul de pe autostrada Cluj - Mureș

Cum arată dezastrul de pe autostrada Cluj - Mureș

Asociația Pro Infrastructură (API) a prezentat imagini de pe șantierul abandonat al viitoarei șosele de mare viteză dintre localitățile Câmpia Turzii și Chețani.

"Vă prezentăm imaginea dezastrului în derularea proiectelor de infrastructură. Stadiul șantierului de pe A3 la șase ani de la semnarea contractului și la câteva zile după rezilierea lui", a transmis API. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a notificat asocierea Straco Grup – Total Road – Specialist Consulting în vederea rezilierii contractului la șoseaua de mare viteză.

Acesta se referea la proiectare și execuţie pentru realizarea Autostrăzii Brașov – Târgu-Mureș – Cluj – Oradea, secțiunea 2A Ogra – Câmpia Turzii, lotul 3 Chețani – Câmpia Turzii. “Decizia rezilierii acestui contract este consecința faptului că antreprenorul nu a respectat un număr de trei înștiințări de remediere și a abandonat șantierul.

După deschiderea traficului rutier pe nodul rutier Chețani, în 18 septembrie, antreprenorul a redus considerabil ritmul de execuție a lucrărilor. La data deschiderii traficului, progresul fizic era de 36,81%, iar în prezent progresul fizic înregistrat este de 37,86%, antreprenorul înregistrând un progres de 1% în ultimele cinci luni”, conform conducerii CNAIR.

Rezilierea efectivă intră în vigoare în 14 zile de la notificarea antreprenorului. După rezilierea contractului, CNAIR va elabora o nouă documentație de atribuire în vederea relicitării acestui contract pentru finalizarea lucrărilor de construcție a acestui sector de autostradă.

Comenteaza