Cum arată harta agricolă a României. Punctul forte al județului Cluj

Cum arată harta agricolă a României. Punctul forte al județului Cluj

Bărăganul şi Banatul sunt lideri la producţia de cereale, Moldova stă cel mai bine la producţia de struguri, Oltenia la producţia de prune, iar Bucovina la cartofi. Transilvania abia se vede pe harta agricolă a României. 

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Ziarul Financiar începe cu această hartă proiectul Geografia de business a României, care are ca scop cunoaşterea la nivel de detaliu a resurselor naturale din ţară într-un moment în care nu mai ştim ce producem, unde producem şi care sunt atuurile pe care putem construi viitorul.

Harta scoate în evi­denţă dez­voltarea ineg­ală a pieţei agri­cole, cu li­deri clari în piaţa cerealelor în judeţele Dolj şi Timiş sau cu Suceava, în vârful podiumului pentru producţia de cartofi, urmată de Covasna şi cu altare pentru licoarea lui Bachus în Vrancea, Buzău şi Vaslui.

În ceea ce privește județul Cluj, producția de cartofi este singura reprezentată pe harta agricolă. 

ZF a strâns zece indicatori care analizează primele zece judeţe în funcţie de producţia de cereale, de mere, de pruni, de struguri şi cartofi, dar şi su­pra­feţele agricole destinate acestor produse. Pieţele anali­zate în Harta agricolă a Ro­mâniei au o valoare de 20,8 mi­liarde de lei (circa 4,2 mld. euro) în 2020.

Trei judeţe din România – Braşov, Botoşani şi Bacău – nu se află în top zece la niciunul dintre cei zece indicatori analizaţi de ZF.

Cum arată harta agricolă a României. Punctul forte al județului Cluj

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza