Cum au evoluat chiriile în Cluj-Napoca. Cât a ajuns să coste o garsonieră pe lună

Cum au evoluat chiriile în Cluj-Napoca. Cât a ajuns să coste o garsonieră pe lună
| Foto: randyjournalism/Pixabay.com

Prețurile cerute pe apartamentele date spre închiriere au crescut în ultimul an în Cluj-Napoca și nu numai, din cauza crizei economice actuale.

Potrivit unei analize realizate de Imobiliare.ro, în perioada ianuarie – decembrie 2022, prețurile apartamentelor oferite spre închiriere au fost cu 8.7% mai mari față de aceeași perioadă a anului 2021.

Astfel, în piața veche se observă o creștere de 7.7% a prețurilor, pe când în piața nouă prețurile au crescut într-un ritm mai ușor și anume, cu 7.2%. 

Cele mai mari prețuri pe metru pătrat la apartamentele de închiriat pot fi observate în Cluj-Napoca și București.

În Cluj-Napoca, suma medie necesară pentru închirierea unei garsoniere s-a majorat semnificativ în ultimul an, situându-se în prezent la valoarea medie de 300 de euro pe lună, față de 250 de euro pe lună, pe parcursului anului 2021, ceea ce reprezintă o creștere de 12.2%.

Prețul mediu cerut la închiriere, în perioada ianuarie - decembrie 2022, s-a majorat semnificativ și pe segmentul apartamentelor cu două camere, care au ajuns să coste 450 de euro pe lună, comparativ cu 399 de euro, în aceeași perioadă de timp din anul 2021, valoare care semnifică o creștere procentuală de 13.3%.

Comparând perioada ianuarie - decembrie 2022 cu perioada similară a anului 2021, prețurile segmentului locuințelor cu trei camere au crescut cu 14,7%, ajungând la 550 de euro pe lună, comparativ cu 470 de euro pe lună, potrivit adevărul.ro.

Comenteaza