Cum îți iei bilet de vacanță la jumătate de preț, de la Cluj

Cum îți iei bilet de vacanță la jumătate de preț, de la Cluj

Un sejur în sezonul estival în stațiunile din străinătate, cu plecare de la Cluj-Napoca, poate fi rezervat în această perioadă cu 50% mai ieftin.

Comportamentul celor care își cumpără vacanța de vară încă de la începutul anului pentru a beneficia de condițiile de rezervare din programul de rezervări timpurii s-au modificat față de anii trecuți, conform platformei Financial Intelligence.

De la începutul acestui an vânzările în online au crescut cu 40%, arată datele agenției Christian Tour, cel mai mare operator român de chartere din România. “Turiștii încep să se obișnuiască nu doar să caute informații pe site-urile agențiilor de turism, ci și să achiziționeze efectiv vacanța din mediul online”, a declarat Cristian Pandel, director general al Christian Tour.

Începutul anului este perioada în care se înregistrează cele mai mari vânzări de vacanțe. Datorită reducerilor însemnate, mii de români își rezervă sejurul de vară în ianuarie și februarie, pentru a beneficia de avansurile de doar 10% din valoarea pachetului, de plata în tranșe sau de reducerile ce depășesc 50% la unele destinații.

Cele mai căutate vacanțe în această perioadă sunt sejururile pentru concediul de vară, în stațiuni de litoral din țară și străinătate. Astfel, clasamentul destinațiilor solicitate este condus de Antalya (Turcia), urmată de stațiuni din Grecia și Bulgaria.

Top 10 destinații Early Booking

1. Antalya (Turcia)
2. Thassos (Grecia)
3. Zakynthos (Grecia)
4. Nisipurile de Aur (Bulgaria)
5. Creta Heraklion (Grecia)
6. Hurghada (Egipt)
7. Lefkada (Grecia)
8. Eforie Nord (România)
9. Mamaia (România)
10. Halkidiki (Grecia)

Sursa: Christian Tour

Valoarea medie a unui pachet achiziționat online este de 1.100 de euro pentru două persoane, ușor mai ridicată comparativ cu alți ani. În această perioadă, reducerile Early Booking maxime sunt de până la 52% din valoarea pachetului.

O săptămână de vacanță în Creta (șapte nopți cazare și transport avion din București) costă 239 de euro de persoană față de 507 euro preţul ȋntreg. În Turcia, stațiunea Alanya, un pachet cu șapte nopți de cazare la un hotel de 4*, regim all inclusive, și transport cu zbor charter din Cluj-Napoca poate fi achiziționat în această perioadă cu 218 euro, față de 519 euro.

Comenteaza