Video Cum lucrează italienii pe autostrada dintre Cluj și Alba

Cum lucrează italienii pe autostrada dintre Cluj și Alba
Porțiunea lucrată de italieni ar trebui să fie funcțională până la sfârșitul anului | Foto: API

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a prezentat modul în care asocierea Impresa Pizzarotti - Pomponio Construcții își face datoria pe lotul 1 al Autostrăzii Sebeș - Turda (A10).

"În imaginile video se pot observa lucrări precum cele de cofrare și turnare predale și elemente prefabricate de trotuar, profilare taluzuri, stabilizare în situ fundații, realizare fundații din balast, realizare protecții taluz cu pământ vegetal, cofrare și turnare șanțuri betonate, realizare taluz cu piatră spartă, realizare săpături și umpluturi, profilare, cofrare și turnare sfert de con, armare, cofrare și tunare pasaje, montare rosturi dilatație, trasare și verificare cote turnare, așternere strat de uzură", au relatat reprezentanții CNAIR.

Ministrul transporturilor, Lucian Bode, a spus că lotul 1 este finalizat în proporție de 95%, iar încheierea lucrărilor depinde de condițiile meteorologice. Dacă vor exista 25 de zile fără intemperii, tronsonul va putea fi dat în folosință în acest an, susține Bode.

A10 va avea 70 km şi va traversa parţial judeţele Alba şi Cluj, fiind împărţită în patru loturi. Primul se întinde pe 17 km, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia.

Lotul doi are 24,3 km şi se întinde de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud, iar lotul trei, de 12,5 km, de la intrarea în Aiud până la Decea. Ultimul lot are 16,3 km şi se termină în Turda. Loturile 3 şi 4, de la Turda la Aiud, au fost deschise circulaţiei rutiere în 2018.

Comenteaza