Cum mai scăpăm din "birurile" către stat. Obligațiile fiscale achitate până la 15 decembrie, reduse cu până la 10%

Cum mai scăpăm din "birurile" către stat. Obligațiile fiscale achitate până la 15 decembrie, reduse cu până la 10%

Persoanele fizice care au depus declarația unică până la 31 iulie și își achită integral obligațiile fiscale estimate pentru 2018 până la 15 decembrie, inclusiv, vor primi o bonificație de 5% din totalul sumei datorate.

Pentru contribuabilii care vor alege să își achite obligațiile fiscale până la 15 martie 2019 reducerea este de doar 5% din suma totală datorată dacă declarația a fost depusă prin mijloace electronice de transmitere la distanță.

Declarația unică trebuie completată și depusă de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri din România sau din străinătate și de cele care datorează impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii (CAS). Persoanele care nu realizează venituri și aleg să plătească contribuția de asigurare de sănătate (CASS) au obligația de a depune declarația unică.

Aceasta poate fi accesată la adresa https://declunica.anaf.ro/, cu numele de utilizator și parola contului personal din Spațiul Privat Virtual, prin certificat digital calificat sau prin intermediul portalului e-guvernare.ro. Începând cu anul 2019, declarația unică se va depune exclusiv pe internet, potrivit legislației fiscale în vigoare.

Persoanele care primesc decizii de impunere pentru definitivarea impozitului pe venit sau a CAS aferente anilor fiscali precedenți au ca termen de plată 30 iunie 2019 și vor beneficia de o bonificație de 10% dacă își achită obligațiile până la 15 decembrie 2018.

Contribuabilii care vor primi decizii de impunere pentru definitivarea CASS aferentă anilor fiscali precedenți la începutul anului 2019 au același termen de plată (30 iunie 2019) și vor beneficia de bonificația de 10% dacă își achită obligațiile până la 31 martie 2019.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza