Cum pot comunele din zona Huedinului să atragă bani europeni

Cum pot comunele din zona Huedinului să atragă bani europeni
Dezvoltarea localităţilor din zona Huedin - Şimleu Silvaniei depinde foarte mult de capacitatea acestora de a implementa proiecte integrate prin care contribuie la atingerea ţintelor strategiei Uniunii Europene 2020, arată un raport al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest.

Direcţiile principale pe care trebuie să le urmeze comunităţile clujene şi sălăjene din aria menţionată au fost identificate astăzi, în cadrul unui atelier de lucru organizat de Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest la Huedin, cu participarea a peste 20 de reprezentanţi ai primăriilor de oraşe şi comune. Multe dintre primării vor să valorifice potenţialul turistic şi resursele specifice zonei de munte, respectiv fructe de pădure, ciuperci, plante medicinale şi altele.

Reprezentanţii ADR Nord-Vest au subliniat, în cadrul atelierului, necesitatea unor proiecte integrate, care să includă măsuri coroborate din mai multe domenii şi sectoare pentru a asigura un impact asupra comunităţilor locale.

Întâlnirea de astăzi a făcut parte din seria de ateliere de lucru cu reprezentanţii comunităţilor locale din Transilvania de Nord, demarată de Agenţia de Dezvoltare Regională în luna ianuaire a.c., cu scopul de a lansa pregătirea de proiecte aferente perioadei 2014-2020. Până în prezent au avut loc 12 ateliere, în toate judeţele regiunii, iar organizarea lor continuă săptămâna aceasta la Turda (13 martie) şi la Beiuş (14 martie).

Comenteaza