Video Cum se conectează Autostrada Sebeș – Turda la A1

Cum se conectează Autostrada Sebeș – Turda la A1
Lucrările la nodul Sebeș impun devierea traficului pe A1 | Foto: CNAIR

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a prezentat imagini din dronă cu derularea lucrărilor de la nodul Sebeș al Autostrăzii 10.

“Joi, începând cu ora 07:00, se închide circulația pe A1, între nodurile rutiere Cunța și Sebeș Vest, pentru 12 ore, traficul va fi deviat astfel pe Drumul Național 1 (E81) și pe Drumul Național  7 (E68). Motivul instituirii acestei restricții este executarea unor lucrări de către asocierea Impresa Pizzarotti și Pomponio Construcții la nodul rutier Sebeş - conexiune A10 cu A1 și DN1”, a transmis CNAIR.

Tronsonul Alba Iulia – Aiud de pe Autostrada Sebeș -Turda va fi dat în circulație în august, pentru lucrările la A10 fiind alocați în acest an 36 de milioane de euro, a anunțat ministrul transporturilor, Cătălin Drulă. A10 are 70 km, construcția fiind împărțită pe patru loturi.

Momentan se circulă pe loturile 1, 3 și 4. Cel mai recent a fost dat în folosință lotul 1, între Sebeș și Alba Iulia, în decembrie, dar constructorul Impresa Pizzarotti mai are de efectuat lucrări la nodurile de la Alba Iulia Nord și Sebeș (conexiunea cu A1) care, potrivit directorului Eusebio Caretta, vor fi finalizate până la mijlocul anului.

Pe lotul 2, care măsoară 24 km, lucrează asocierea Aktor Tehnical Societe Anonyme  - Euro Construct Trading 98. Valoarea proiectului este de 549 de milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, lucrările debutând în 2014. Solul argilos și infiltrațiile de apă din zona Oiejdea, la intersecția cu DN1, dau emoții cu privire la finalizarea lotului 2, între Sântimbru și Aiud.

Ministrul a dat asigurări că aici se va găsi o soluție tehnică, fiind nevoie de ancoraje pentru ziduri și de drenaje suplimentare pentru apa din spate. Șantierul pe lotul 2 se apropie de stadiul fizic de 80%. Cei 24 km dintre Sântimbru și Aiud reprezintă tronsonul lipsă pentru ca șoferii să poată circula doar pe autostradă de la Cluj-Napoca la Sibiu.

Comenteaza