Cum se va împărți Blugento între Polonia și Cluj

Cum se va împărți Blugento între Polonia și Cluj
Remus Lucuț și Sandu Băbășan dezbat internaționalizarea magazinelor online la Meet Magento | Foto: Blugento

Compania clujeană de tehnologia informației Blugento își va muta mai multe departamente în străinătate după ce fondul de investiții polonez R22 a cumpărat 31% din capitalul social.

Tranzacția efectuată în vară vizează dezvoltarea platformei și extinderea business-ului Blugento pe mai multe piețe europene, primele vizate fiind Polonia și Franța, potrivit Economica.net.

"În Polonia am avut un eveniment numit Magento Poland, unde am prezentat produsul nostru; suntem prezenţi în mod oficial pe piaţa de acolo. Service-ul este în limba polonă, departamentul de vânzări este autohton. Tot ce ţine de boarding şi suport va fi în Cluj-Napoca, partea de comunicare şi vânzare o păstrăm acolo", explică Sandu Băbăşan, fondatorul companiei.

În România, platforma Blugento are în portofoliu 400 de magazine active, dublu faţă de 2017. Pentru 2020, compania va lansa un nou produs dezvoltat pe platforma Magento 2. Blugento a avut două etape de dezvoltare. În prima parte, majoritatea clienţilor erau startup-uri, iar a faza a doua, cea actuală, a adus în portofoliu companii care au deja notorietate în mediul offline.

Principala zonă de dezvoltare în următoare perioadă va fi extinderea pe pieţele externe şi mai puţin achiziţiile. "Blugento îşi propune internaţionalizarea, în special pe piaţa din Polonia şi la final de an pe cea din Franţa, şi nu avem un focus achiziţia de produse, ci dimpotrivă pe dezvoltarea propriului produs către noile tehnologii".

Blugento are 35 de angajaţi în România, urmând ca numărul lor să crească până la 50 în 2019. Meet Magento, cel mai mare eveniment de comerț electronic din România dedicat platformei Magento, se desfășoară anul acesta la Bucureşti, după ce timp de cinci ani a avut loc la Cluj.

Blugento este o soluție de ecommerce construită pe platforma Magento - cea mai populară platformă de comerț electronic din lume - fiind oferită în format Software as a Service. Acționarii companiei clujene sunt, conform portalului financiar Termene.ro, H88 Hosting București (31%), Sergiu Băbășan (23%), Sergiu Stănescu (23%), Sandu Băbășan (23%).  

Comenteaza