Cumpărarea Gazetei Sporturilor de către Ringier, verificată la Consiliul Concurenței

Cumpărarea Gazetei Sporturilor de către Ringier, verificată la Consiliul Concurenței

Consiliul Concurenţei din România (CCR) analizează tranzacţia prin care Ringier Sportal SRL preia unele active ale ziarului cotidian Gazeta Sporturilor (GSP).

Ringier Sportal SRL este o companie ai cărei asociați sunt Ringier AG și Digital Ventures Ltd. Ringier AG face parte din grupul Ringier, iar Digital Ventures Ltd este o societate constituită conform legislației din Bulgaria. Gazeta Sporturilor este un ziar cotidian cu conținut sportiv, principalul său concurent local fiind cotidianul online Pro Sport.

În conformitate cu prevederile legii concurenţei nr. (21/1996), operaţiunea propusă este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului CCR. Ca urmare, autoritatea de concurenţă va evalua această tranzacţie în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Compania de media Ringier a fost înființată în 1833 în Elveția şi este o afacere de familie, ajunsă la cea de-a cincea generație. Grupul are 6.500 de angajați, din 14 țări, și 231 de produse. Anunțul oficial al tranzacției prin care Ringier Sportal a cumparat Gazeta Sporturilor de la trustul Intact a fost făcut în urmă cu două săptămâni. 

Ziarul a fost cumpărat de Ringier România și compania bulgară Sport Media Group, printr-o societate nou înființată, Ringier Sportal SRL. Tranzacția de 1,5 milioane de euro include edițiile print (cu o medie de vânzări de 20.000 exemplare) și online (cu 3,5 milioane unici lunar) și asigură transferul echipei.

Sportal Media Group este deținută de Stilian Shishkov. Acesta a fondat mai multe proiecte online din Bulgaria. De asemenea, este membru al Media Comittee al UEFA. 

 

 

 

 

 

 

 

Comenteaza