Pleacă turdenii, vin ieșenii. Cuptorul Moldovencei va produce și la Cluj

Pleacă turdenii, vin ieșenii. Cuptorul Moldovencei va produce și la Cluj

Rețeaua ieșeană de cofetării și cafenele Cuptorul Moldovencei se va extinde în zona Clujului. Afacerile din acest domeniu au avut de suferit ca urmare a restricțiilor sanitare.

Brandurile Cuptorul Moldovencei, Glazurai și Plăcintăria Modernă au fost create de Nicoleta şi Radu Hriţcu, primul fiind una din cele mai importante reţele de cofetării din regiunea Moldovei, conform ZF. Obiectivul fondatorilor este de a deveni unul dintre cei mai mari jucători în acest domeniu şi de a se extinde la nivel naţional prin magazine proprii, apoi prin franciză.

„Pentru dezvoltare avem pe listă Cluj, Timişoara şi Bucureştiul. Dintre acestea noi vom începe cu un oraş mai mic, nu neapărat cu Bucureştiul, noi suntem cu poveşti şi avem nevoie de un oraş unde să ne facem auziţi, iar în Bucureşti este prea mult zgomot. Noi luăm în calcul şi francizarea, dar acestea sunt detalii pe care le vom lua în echipă.

Am reuşit să creştem la un business de 2 milioane de euro printr-o creştere graduală, în fiecare an am deschis câte o nouă locaţie, şase magazine Cuptorul Moldovencei şi unul Glazurai şi trei laboratoare funcţionale, toate în Iaşi. Ne gândim şi la un bistrou cu mâncare moldovenească, dar nu în următorii cinci ani“, a declarat Nicoleta Hriţcu.

În 2019, Cuptorul Moldovencei a înregistrat o cifră de afaceri de 1,5 milioane de euro, iar Glazurai, de 0,4 milioane, cu un total de 67 de angajaţi.  

Pandemia atacă afacerile dulci

Lanțul turdean de cofetărie-patiserie Dana a decis să își închidă, după apariția pandemiei de coronavirus, unitatea din Cluj-Napoca, aflată de peste un deceniu în centrul municipiului. În schimb, dejenii de la Lemnul Verde au mai multe unități în mall-uri. În reședința de județ mai funcționează cofetării precum Pralina, Friandise, Saveur, Emilia Cremeria, Nicola, Chocodor sau Olympos.

Comenteaza